Francezul Jean Todt, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA)

Jean Todt a fost reales în fruntea forului internaţional pentru a treia oară consecutiv, el urmând să conducă destinele FIA pentru încă o perioadă de patru ani de zile.
Francezul Jean Todt, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism  (FIA).
Francezul Jean Todt, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA). (Captură foto)

Aflat în fruntea Federaţiei Internaţionale de Automobilism din anul 2009, francezul Jean Todt a câştigat pentru a treia oară şefia acestui for, vineri, la Paris, el având dreptul conform legislaţiei la maximum de trei mandate.

În vârstă de 71 de ani, Todt, fost copilot de raliuri, apoi director la Peugeot Sport şi la Scuderia Ferrari, în epoca Michael Schumacher, nu a avut contracandidat la această funcţie, la fel cum s-a întâmplat în 2013, când s-a duelat cu britanicul David Ward, mâna dreaptă a compatriotului său Max Mosley, fostul preşedinte al FIA şi predecesor al lui Jean Todt.

Pe perioada primelor sale două mandate, Todt şi-a axat preşedinţia în special pe o vastă campanie pentru securitate rutieră şi mobilitate durabilă. El a relansat Campionatul Mondial de anduranţă (WEC), care suferă după retragerile mărcilor Porsche şi Audi, a susţinut proiectul unui Campionat de Formula 1 Electric, rezervat monoposturilor sută la sută electrice, şi care cunoaşte un real succes.

Recent, în luna ianuarie a acestui an, el a fost de acord cu achiziţionarea drepturilor comerciale din Formula 1 de către grupul american Liberty Media.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport