Fost adjunct al Ministerului Securităţii chineze ajunge şeful Interpolului

O nouă pagină a abdicării constante de la valorile care au fondat lumea occidentală a fost scrisă săptămâna aceasta, când un fost ministru adjunct al celei mai brutale şi criminale organizaţii guvernamentale ale momentului - Ministerul Securităţii Statului din China - a fost votat director al Interpolului.
Meng Hongwei, noul şef al Interpolului.
Meng Hongwei, noul şef al Interpolului. (Captură Foto)

Meng Hongwei, un fost adjunct al Ministrului chinez pentru Securitate Publică, a fost ales preşedinte al Interpolului (Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală), conform agenţiei chineze de ştiri de stat Xinhua. Alegerea sa a avut loc în cadrul ceremoniei de închidere a celei de-a 85-a adunări generale a Interpolului în 10 noiembrie în Bali, Indonezia.

Meng Hongwei a preluat postul de la predecesorul său Mireille Ballestrazzi din Franţa, care a fost ales în noiembrie 2012.

Hongwei devine primul oficial chinez ales în această funcţie.

Alegerea este surprinzătoare deoarece regimul comunist chinez, pentru care Ministerul Securităţii Statului funcţionează drept călău şi torţionar, este printre cele mai dictatoriale din lume. China menţine un sistem de lagăre de muncă - fondat în timpul Revoluţiei culturale a lui Mao Tsedun - unde un număr estimat la 4 milioane de persoane muncesc în condiţii brutale, fără plată, pentru a produce o gamă imensă de bunuri care se vând în lumea liberă. Tortura este normală în timpul anchetelor poliţiei chineze şi în perioadele de detenţie - deseori arbitrară.

Pe lângă duritatea cu care suprimă intelectuali, avocaţi, tărani expropriaţi, grupuri etnice - precum uigurii, tibetanii - spirituale - imens populara mişcare Falun Gong - sau religioase - precum creştinii, inclusiv cei romano-catolici, din 2001, regimul comunist chinez este acuzat de organizarea unei industrii macabre de recoltare forţată de organe de la prizonierii politic închişi în vastul sistem de lagăre de muncă şi închisori negre.

În calitate de preşedinte al Interpolului, datoria noului director include prezidarea întâlnirilor Comitetului Executiv, care asigură implementarea deciziilor luate de Adunarea Generală.

Hongwei a promis că va susţine eforturile de consolidare a capabilităţilor forţelor de poliţie din toate ţările membre, a promis că va îmbunătăţi coordonarea în rândul forţelor poliţieneşti regionale şi globale pe baza unei viziuni de a construi o lume mai sigură şi un Interpol mai eficient care este benefic tuturor statelor membre.