Ecaterina Andronescu vrea să-i ia locul lui Pop la Ministerul Educaţiei: "Sunt multe de făcut"

Considerată de mulţi drept "groparul învăţământului românesc", pesedista Ecaterina Andronescu a admis că vrea să preia din nou frâiele Ministerului Educaţiei, în contextul discuţiilor despre formarea noului Guvern Dăncilă.
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu ia în calcul funcţia de ministru al Educaţiei în Cabinetul Dăncilă, post ocupat în prezent de colegul său de partid Liviu Pop.

"Iau în calcul, să ştiţi, lucrul acesta pentru că eu cred că sistemul de educaţie trebuie orientat nu numai prin lege, ci şi pe o strategie pe care merg toate ţările din lume astăzi. Sunt multe de făcut", a admis Ecaterina Andronescu la TVR.

Întrebat despre o posibilă remaniere, actualul ministru Liviu Pop a subliniat că Comitetul Executiv Naţional al PSD este cel va decide în acest sens.

"Nu sunt în Guvernul României pe persoană fizică. Am venit politic, voi pleca politic atunci când CEx-ul va decide. Nu am nicio emoţie din punctul ăsta de vedere. Important este ca programul de guvernare să continue pe zona de educaţie aşa cum ne-am angajat în faţa electoratului. Avem un program de guvernare foarte bun, dar sunt convins că poate fi îmbunătăţit. O să avem şi formula de îmbunătăţire către următorul Guvern. Eu am spus, nu au votat cetăţenii în decembrie Liviu Pop la Minsiterul Educaţiei. Au votat un program de guvernare", a declarat Liviu Pop, citat de Hotnews.

Reamintim că Ecaterina Andronescu a ocupat funcţia de ministru al Educaţiei între 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009 şi 2 iulie 2012 – 21 decembrie 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne