Doi ciclişti profesionişti încearcă să doboare un record, dar un ţăran sud-american este mai rapid!

Francezul Axel Carion şi suedezul Andreas Fabricius au pornit în ianuarie 2017 spre America de Sud.
(RAUL ARBOLEDA / AFP / Getty Images)

Obiectivul celor doi ciclişti profesionişti era doborârea unui record de viteză pentru traversarea continentului sud-american pe bicicletă. Ei erau pregătiţi să parcurgă o distanţă de circa 11.000 de kilometri, pe care doreau să o parcurgă în decurs de 48 de zile.

Dar în cea de-a 11-a a zi a cursei, când se aflau pe un versant abrupt din Antioquia, Columbia, au avut parte de o surpriză deosebită.

Ţăranul Luis a fost mai rapid!

Un ţăran pe nume Luis îi depăşeşte fără niciun efort pe o bicicletă simplă, fără dotări speciale şi cu un sac pe portbagaj. „Andreas este blocat”, a spus Axel. Cei doi ciclişti s-au hotărât să imortalizeze acest moment într-un video, pe care l-au postat pe Facebook.

Videoul a avut mare succes. Pe cei doi ciclişti acest lucru pur şi simplu i-a amuzat. Această „anecdotă” surprinzătoare a devenit virală pe Facebook. Cei doi ciclişti şi-au terminat turneul în 50 de zile, doborând astfel recordul Guinness de 58 de zile. Este o amintire demnă de a fi menţionată în această cursă, care a fost vizualizată de peste 2,3 de milioane de oameni. Ei au doborât mai multe recorduri, dar îşi vor aminti cu plăcere ţăranul de pe „măgarul său de sârmă”, a cărui condiţie fizică este comparabilă cea a sportivului de performanţă!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură