Cum să arăţi elegantă cu un buget redus

Victoria Beckham, colecţia Primăvară-Vară 2020.
Victoria Beckham, colecţia Primăvară-Vară 2020. (Printscreen via Youtube)

Eleganţă cu buget redus - este fezabil?

Creatorii de modă vă vor spune să aşteptaţi reducerile, să urmăriţi acea geantă de firmă pe Ebay sau să vindeţi un obiect de lux pentru a vă putea cumpăra altul. Toate acestea sunt bune şi frumoase, cu excepţia faptului că aceste tactici sunt totuşi prea scumpe. Cu toate acestea, vă puteţi îmbrăca frumos şi elegant fără să cheltuiţi o avere, cumpărând inteligent şi jucându-vă cu ceea ce deja aveţi. Iată câteva sfaturi!

Nu vă fie teamă de culori

Aţi observat vreodată culoarea hainelor din magazinele de reduceri? Negru, maro, bleumarin şi gri. De ce se întâmplă asta? Pentru că atunci când cumpărătoarea face o comandă de pantaloni pentru sezonul următor, trebuie să comande cantităţi uriaşe de la fabrică, pentru ca ea să facă un profit bun şi pentru ca tu să faci o afacere bună. Aceste culori de bază sunt, de obicei, sigure, iar ţesăturile sunt precolorate în aceste nuanţe pentru mase.

Acum, haideţi să facem nişte cumpărături! Aţi observat că magazinele de lux expun întotdeauna ţinutele în culori neaşteptate? Este un truc psihologic. Suntem atraşi de aceste combinaţii de culori, aşa că suntem atraşi să intrăm în magazin, doar pentru a sfârşi prin a cumpăra ultimii lor pantaloni negri sau o bluză neagră! Şi poate ne spunem: "Data viitoare, voi încerca acel top portocaliu."

Să purtaţi culori poate fi dificil, mai ales dacă sunteţi obişnuită să purtaţi negru, maro şi gri. Acestea sunt culori elegante şi clasice, nu mă înţelegeţi greşit, dar alte culori posedă o eleganţă pe care puteţi învăţa încet-încet să o adaptaţi la stilul dumneavoastră. Doar că, în adâncul sufletului nostru, suntem prea intimidaţi de acea pereche de pantaloni mov sau de acel top portocaliu. Încercaţi să gândiţi diferit atunci când vă cumpăraţi următoarea piesă de îmbrăcăminte.

Începeţi cu un look monocrom

Culorile de bază sunt sigure şi uşor de asortat - negrul merge cu orice. Sunteţi un expert în alegerea pantofilor negri, a rochiilor negre, a pantalonilor negri şi a genţilor negre. Acum, haideţi să aplicăm această gândire la o culoare diferită.

Cea mai uşoară culoare la care puteţi trece este bejul. Pentru primăvară, încercaţi un look monocrom. Nu vă faceţi griji cu privire la acest cuvânt fantezist - o făceaţi deja în negru, acum faceţi-o în bej.

Să facem din camel cea mai închisă culoare a ţinutei dumneavoastră. Aceasta ar putea fi trench-ul sau o haină de iarnă mai grea, dacă este încă frig afară. Fiecare articol de îmbrăcăminte de dedesubt ar trebui să fie cu una, două sau trei nuanţe mai deschise. Pantalonii, rochiile, bluzele şi pantofii ar trebui să fie în tonuri secundare, cum ar fi nuanţe intermediare de bej, iar cel mai deschis ton poate fi alb-fildeş sau crem.

Cât de şic şi răcoritor! Adăugaţi nişte bijuterii aurii şi veţi arăta strălucitoare, elegantă şi atemporală. Victoria Beckham a făcut o treabă bună cu look-ul monocrom atunci când şi-a prezentat colecţia de primăvară-vară 2020. Încercaţi-l - este mai uşor decât aţi putea crede.

Victoria Beckham, colecţia de primăvară-vară 2020.
Victoria Beckham, colecţia de primăvară-vară 2020. (Printscreen via Youtube)

Încercaţi alte combinaţii de culori elegante

Acum că stăpâniţi look-ul monocrom, ce-ar fi să încercaţi şi alte combinaţii elegante de culori? Faceţi paşi mici, deoarece asortarea culorilor contrastante poate fi dificilă.

Pentru o primă încercare, să mergem la sigur. Ştim că există culori primare care au culori complementare: roşul are ca partener complementar verdele; complementarul pentru albastru este portocaliul; iar pentru galben, este violet.

Să luăm albastru şi portocaliu, o combinaţie complementară. Ochii dumneavoastră sunt deja obişnuiţi să le vedeţi tot timpul în natură - frunzele de toamnă şi cerul albastru, o floare albastru cu portocaliu, oceanul albastru şi un apus de soare portocaliu. Ce frumos!

Acum, că aveţi aceste imagini în minte, gândiţi-vă la o ţinută cu aceste contraste. Puteţi imita exact tonurile naturii, aşa cum a făcut Carolina Hererra, sau vă puteţi juca cu nuanţe mai puternice de albastru şi nuanţe mai deschise de portocaliu sau invers, de exemplu. Dacă portocaliul este încă prea puternic pentru dumneavoastră, asortaţi partea de sus albastră cu un fond camel sau bej pentru a vă îndulci look-ul. Iată! Tocmai aţi creat prima dvs. combinaţie de culori elegantă şi luxoasă.

O altă strategie este să purtaţi împreună tonuri calde (pantaloni portocalii cu un top corai) şi tonuri reci (fustă albastru regal cu un top turcoaz).

Carolina Hererra, colecţia Resort 2024.
Carolina Hererra, colecţia Resort 2024. (Printscreen via Youtube)

Alegeţi ţesături naturale

Ţesăturile naturale vă pot îmbunătăţi stilul instantaneu. Mătasea, bumbacul, caşmirul şi inul sunt elemente de bază atunci când vine vorba de ţesături bune. Alegeţi-le cu înţelepciune pentru a obţine aspectul şic pe care îl doriţi.

Mătasea este ţesută în multe moduri pentru a obţine diferite tipuri de textile, cum ar fi tafta, twill, satin, voal etc. În prezent, firele de mătase sunt relativ accesibile, aşa că vă puteţi permite o bluză sau o eşarfă din mătase, sau chiar o rochie din mătase.

Bumbacul trebuie ales cu grijă. La crème de la crème a bumbacului este bumbacul Supima. Cultivat în Statele Unite, fibra sa este extra-lungă, ceea ce conferă ţesăturii proprietăţi excelente de rezistenţă, păstrare a culorii şi moliciune. Vestea bună este că bumbacul Supima este accesibil, aşa că vă rugăm să vă răsfăţaţi cu nişte tricouri elementare, cu mânecă scurtă şi mânecă lungă; acestea pot fi purtate sub un costum sau cu o pereche de pantaloni chinos pentru un look casual curat.

Caşmirul, de asemenea, a devenit din ce în ce mai accesibil. Cel mai bine este să îl cumpăraţi amestecat cu bumbac sau lână, deoarece va fi mai rezistent şi va dura mai mult.

În cele din urmă, inul este de asemenea o ţesătură luxoasă şi şic atunci când este bine călcat.

Broderii, modele, aplicaţii, imprimeuri

Aceste adaosuri pot părea ieftine sau luxoase, în funcţie de modul în care sunt folosite.

Broderia evocă întotdeauna un sentiment de lux, împodobind hainele împăraţilor şi ale reginelor în trecut, iar în zilele noastre, adăugând valoare unui articol de îmbrăcăminte sau unui accesoriu. Deci, cum să purtaţi broderii şi să arătaţi bine? Optaţi pentru broderii care se află în locuri neobişnuite, cum ar fi pe partea de sus a spatelui jachetei, pe partea din spate a mânecilor sau pe guler. Este mai dificil să se execute bine broderia în aceste locuri. Înseamnă că obiectul vestimentar va fi mai scump, da, dar o singură piesă unică este tot ce aveţi nevoie pentru a vă schimba întregul look.

Mai accesibile decât broderiile sunt imprimeurile. Pentru un aspect luxos, optaţi pentru imprimeuri mari, din nou prezentate în locuri neobişnuite, cum ar fi pe umăr sau pe spatele obiectului vestimentar. O altă modalitate de a arăta elegant atunci când purtaţi imprimeuri este să purtaţi acelaşi model de imprimeu în culori diferite sau în dimensiuni diferite. Practic, scopul dumneavoastră este să arătaţi diferit de toţi ceilalţi care poartă aceleaşi haine.

Tibi, colecţia primăvară-vară 2020.
Tibi, colecţia primăvară-vară 2020. (Printscreen via Youtube)

Carolina Hererra, colecţia Resort 2024.
Carolina Hererra, colecţia Resort 2024. (Printscreen via Youtube)

Urmăriţi codurile vestimentare

Există anumite coduri vestimentare pe care trebuie să le urmaţi dacă vreţi să arătaţi elegantă.

În primul rând, cumpăraţi haine care să vi se potrivească. Cei bogaţi îşi iau haine croite la comandă şi de obicei au un croitor sau o croitoreasă care să ajusteze tot ce nu li se potriveşte. Cei care nu-şi pot permite acest lux, trebuie să se asigure că piesa de îmbrăcăminte pe care o cumpără se potriveşte ca o mănuşă.

Hainele vândute în marile magazine sunt făcute în serie şi de maşini, aşa că măsurile hainelor sunt standard şi nu vi se vor potrivi neapărat. Este logic, pentru că preţul este accesibil. Nu vă grăbiţi să faceţi cumpărături, încercaţi hainele pe care vi le doriţi cu adevărat şi încercaţi diferite mărci pentru a vedea care vi se potriveşte mai bine. Pentru jachete asiguraţi-vă că mănecile sunt strâmte şi exact pe măsură în jurul braţelor, nu largi.

Chiar dacă vă aflaţi în departamentul potrivit, asiguraţi-vă că pantalonii vi se potrivesc. Verificaţi aceste puncte cheie: şolduri, lungime şi talie. Pantalonii potriviţi nu ar trebui să aibă exces de material în zona şoldurilor. Cel mai rău este excesul de ţesătură în zona dintre picioare - evitaţi acest lucru cu orice preţ.

Un alt cod uşor de respectat este acela de a purta fusta mai lungă de genunchi. O fustă creion arată mai luxos atunci când este mai lungă. De ce? Mai multă ţesătură înseamnă mai mulţi bani, iar mai mulţi bani înseamnă că vă puteţi permite lucruri de lux. Acelaşi lucru este valabil şi pentru o fustă cloche, care necesită multă ţesătură. Este atât de elegantă şi şic.

În general, cheia este să nu fii extravagantă. Luxul este simplu. Ţine de măsura potrivită şi de detaliul potrivit.

Păstraţi accesoriile clasice

În ceea ce priveşte accesoriile, este bine să vă răsfăţaţi cu o pereche bună de pantofi, în culori neutre sau neobişnuite. Este important să îi păstraţi curaţi şi să îi depozitaţi în cutiile de pantofi, astfel încât să arate mereu ca noi.

O pereche bună de ochelari de soare va contribui şi ea la stilul dumneavoastră. Nu trebuie să fie foarte scumpi, ci să aibă o bună protecţie UV.

Bijuteriile sunt un pic mai greu de abordat, dar ţineţi minte acest lucru: dacă nu vă puteţi permite bijuterii adevărate, păstraţi-le minimaliste şi simple. De obicei, perlele adevărate sunt greu de detectat, aşa că optaţi pentru perle false mai degrabă decât pentru diamante false.

La fel şi pentru genţi: păstraţi-le clasice, fără logo-uri mari. Geanta poate fi de la un brand mai puţin cunoscut, dar dacă are detaliile metalice potrivite, veţi arăta de milioane!

În cele din urmă, pentru a arăta elegant, folosiţi un machiaj minimalist sau cu aspect natural, care vă va face să arătaţi mai bine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură