Colecţia Giorgio Armani pentru femei toamnă-iarnă 2024- 2025: Florile de iarnă [foto+video]

Armani despre lume: "Cred că nu o privim suficient de mult şi nu o studiem: lumea este cea care ne salvează vieţile, pentru că ne aparţine”. O invitaţie la reflecţie.
Colecţia Giorgio Armani toamnă-iarnă 2024
Colecţia Giorgio Armani toamnă-iarnă 2024 (@armani.com)

"Am inventat florile de iarnă", spune Giorgio Armani referindu-se la cele care “înfloresc” pe rochiile brodate, împânzite cu cristale colorate, imprimate pe lână şi, în transparenţă, pe straturile de şifon ale colecţiei Giorgio Armani toamnă-iarnă 2024.

Brandul a scris, pe Instagram, că aceste flori "[anunţă] frumuseţea şi regenerarea", motiv pentru care sunt prezentate în mod proeminent în întreaga colecţie, trimiţând "un mesaj de graţie şi speranţă, împletit cu puterea şi energia naturii şi cu ciclul de viaţă al planetei noastre".

(@armani.com)

Acesta este un moment care nu prea îi place lui Armani, pentru că el constată că lumea se află în mrejele unei mizerii enorme. Şi, ca un designer atent la viaţa din jurul său şi care încearcă să ofere viziuni pacificatoare şi relaxante, ţine o prelegere la sfârşitul prezentării de modă. Una proprie, plină de experienţă şi plină de bun simţ.

Începe prin a marca diferenţa dintre viziunea sa asupra modei şi cea actuală. Şi spune: "Am vrut să creez o femeie care să respingă tot ceea ce nu-i aparţine, în timp ce în jur există entuziasm pentru tot ceea ce se află între sexual şi intelectual". Ceea ce nu este chiar o noutate, atât de mult încât, dacă îl întrebi care este diferenţa faţă de începuturile sale, vine cu un răspuns şi mai surprinzător: "Astăzi, ca şi la început, simt o situaţie de disconfort: când am început era moda Carnaby Street, care nu mă încânta, iar eu am propus jachetele mele masculine şi pantalonii largi. Astăzi fac o modă care nu urlă atunci când, în schimb, lumea este zgomotoasă".

(@armani.com)

Şi în timp ce pe podium curg pantaloni care se strâng la gleznă, rochii cu flori care par să înflorească chiar şi pe lână şi catifea, gândul se îndreaptă spre Natură. "Natura a fost întotdeauna o referinţă: ea se transformă în mod constant şi din acest motiv trebuie să fie respectată. Natura este lumea în care trăim şi vrem să continuăm să o trăim fără exagerări inutile".

(@armani.com)

Exagerări? Despre ce exagerări vorbeşte Armani? Despre cele pe care viaţa le arată în prezent pe străzi şi în acea lume paralelă care sunt reţelele de socializare. “Aş prefera să văd băştinaşi dansând într-o pădure decât imagini fără noimă ale unor oameni care duc o viaţă concepută pentru a arăta bine", spune Armani cu ochii umezi.

Există nostalgie?

Nu, nicio nostalgie. “Dar vă cer o favoare. Scrieţi despre cât de dificil este să alcătuieşti o colecţie realistă într-o lume setată pe exagerare. Scrieţi cât de obositoare este această muncă: am umblat opt luni după aceste flori, imprimate, brodate, în cristale. Şi totul pentru a da o viziune alternativă la moda care domneşte astăzi. Şi, în multe cazuri, moda de astăzi pictează o lume care nu corespunde realităţii”.

(@armani.com)

Dar ce speră Giorgio Armani pentru viitor? Ce speră el că se va întâmpla în lume?

"Cred că nu o privim suficient de mult şi nu o studiem: lumea este cea care ne salvează vieţile, pentru că ne aparţine”. O invitaţie la reflecţie. Presărată cu flori de iarnă. Florile lui Giorgio Armani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură