Ciucu, avertisment sumbru: Firea a făcut zero consolidări. Vor fi 8.000 de morţi în caz de cutremur

Undeva în jur de 8.000 de români şi-ar putea pierde viaţa în Bucureşti la următorul mare cutremur, a avertizat Ciprian Ciucu, în contextul în care primăriţa Gabriela Firea nu a consolidat până acum nicio clădire cu risc seismic.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
09.11.2017

Bucureştiul este capitala cu cea mai mare expunere seismică din Europa, însă primăriţa PSD Gabriela Firea nu pare prea interesată să adreseze în mod corespunzător problema, a tras un semnal de alarmă, în cadrul unui interviu acordat Epoch Times la finele ultimei ediţii a emisiunii Rezistenţa 360, consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

"M-am uitat pe nişte cifre, pe un studiu făcut de nişte oameni competenţi în acest domeniu şi au evaluat undeva la 8.000 de morţi. Situaţia este sumbră pentru că dacă vor cădea acele clădiri, vor bloca şi accesul echipelor de intervenţie, nu doar oamenii, vor fi şi mai mulţi morţi pentru că nu vor putea interveni. Prea multe clădiri sunt din centru pe artere de circulaţie şi nu se va putea ajunge pentru salvări", a declarat Ciprian Ciucu.

Liberalul a atras atenţia că, de un an jumătate de când a preluat frâiele Capitalei, primăriţa Firea a făcut doar trei lucruri în acest domeniu.

"A făcut o administraţie dedicată acestui lucru şi nu ştim ce s-a mai întâmplat cu ea. A făcut o firmă fix în acelaşi domeniu, în care lucrează administraţia, şi a venit în ultima şedinţă de consiliu general, deci săptămâna trecută, şi ne-a cerut să dăm din proprietatea AFI, care înseamnă Administraţia Fondului Imobiliar, în proprietatea noii administraţii, patru clădiri din centrul vechi. Deci, după un an şi jumătate, zero consolidări, ci doar trecem patru clădiri în proprietatea acestei administraţii, ca să se apuce de ele când va fi gata firma de consolidări, înţeleg eu", a precizat Ciprian Ciucu.

În opinia consilierului PNL, modul în care a gestionat primăriţa Firea problema este total inadecvat.

"Adică în loc să vină să spună, care sunt primele 30 sau 20 de clădiri cele mai... se ştiu care sunt cele 30 cu cel mai mare impact. Aloc bani separat, dau drumul la licitaţie, vine o firmă specializată, pe o licitaţie competitivă, corectă şi transparentă, nu firma lor de casă şi să facă consolidarea. Până acum se apucau de ele măcar, nu zic că le... sau măcar se apucă de una. Hai de 5. Dar... aicea suntem", a conchis Ciprian Ciucu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor