Ciucă, despre varianta retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru primărie: „Suntem în măsură să intrăm cu candidatul nostru”

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă
Ana Ion
20.04.2024

În varianta în care medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi retras, PNL nu poate susţine „orice variantă” de candidat iar liberalii ar fi în măsura în care să intre în cursă cu propriul candidat, a declarat liderul PNL Nicolae Ciucă vineri, la Prima News.

Întrebat dacă Sebastian Burduja poate fi candidatul la care ar apela liberalii, Ciucă a răspuns că nu face nominalizări la televizor şi că nu poate decide fără să stea de vorbă cu conducerea partidului, relatează G4Media.

Ciucă a mai spus despre Cîrstoiu că e nevoie despre clarificări referitoare la acuzaţiile din spaţiul public conform cărora ar fi în stare de incompatibilitate:

„E nevoie de această clarificare. Dumnealui (Cătălin Cîrstoiu, n.red.) e singurul care poate să lămurească aceste chestiuni. Dacă nu vom avea un candidat comun independent de cele două partide, PNL nu poate să susţină orice variantă de candidat. Suntem în măsură – cu toate riscurile – să intrăm cu candidatul nostru (dacă Burduja ar putea fi candidatul PNL, n.red.) Om vedea, nu e corect până nu stăm de vorbă cu conducerea partidului, cu biroul Politic Naţional. Nu nominalizăm pe nimeni la televizor”, a mai spus Ciucă.

Între timp, Cătălin Cîrstoiu a susţinut, vineri seara, o conferinţă de presă în faţa Spitalului Universitar, al cărui manager este, în care a afirmat că mandatul privind candidatura pe care i l-a dat coaliţia este pe masa coaliţiei, iar el nu va continua fără acest sprijin.

Totodată, Cătălin Cîrstoiu s-a victimizat şi s-a prezentat drept un reputat specialist care a fost transformat într-o ţintă după ce şi-a anunţat candidatura.

Acuzat că a acordat consultaţii la clinica privată a familiei sale şi a redirecţionat pacienţi acolo în condiţiile în care era manager de spital, Cîrstoiu a declarat că doar o instituţie abilitată - ANI - poate emite o opinie legată de acest lucru.

Cîrstoiu a încercat să acrediteze ideea că expertiza lui e rară şi că tot ce a făcut el în calitate de super-specialist a fost să îşi ajute colegii, fie de la spitale de stat, sau de la privat. Legat de Anemona Med, el a menţionat, din nou, că a răspuns solicitărilor de ajutor ale colegilor şi pacienţilor.

"Rolul meu de când am terminat facultatea a fost să asigur îngrijirea medicală a oamenilor, să îi tratez", a declarat Cîrstoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor