Ciucă, despre candidatul PNL la Primăria Capitalei: E opţiunea ce dă speranţe celor care nu s-au hotărât până acum

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă (Facebook/IonelNicolaeCiuca)
Andrei Popescu
23.04.2024

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că Sebastian Burduja, candidatul liberalilor pentru Primăria Capitalei, are, ca toţi ceilalţi candidaţi, şansele sale pentru a câştiga această cursă, descriindu-l ca fiind o “opţiune care dă speranţe celor care nu s-au hotărât până în acest moment”.

“Are şanse ca fiecare dintre candidaţi, pentru că Sebastian Burduja, dacă ne uităm la toţi ceilalţi, vine din postura de ministru al Energiei, vine după o experienţă de secretar de stat cu ceva ani în urmă”, a precizat Ciucă.

De asemenea, Ciucă a afirmat că, în condiţiile în care Burduja este preşedinte al organizaţiei PNL Sector 1 - Bucureşti, “este normal ca, pe baza deciziei Biroului Politic Naţional, preşedinţii de filială să intre în competiţia politică”, adăugând că “domnul Sebastian Burduja intră în competiţia politică pentru Primăria Capitalei”.

“Este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au hotărât până în acest moment. Există un segment de electorat nehotărât şi poate să îşi prezinte programul pentru Primăria Capitalei ca un nou intrat în aceasta competiţie având la îndemână activitatea unui primar în funcţie sau a celorlalţi candidaţi care au fost deja primari. Este unul dintre politicienii tineri, cu o pregătire şi o educaţie bună la nivelul Ministerului Digitalizării, este acum în funcţie la Ministerul Energiei, este foarte bine pregătit profesional, are viziune, este motivat, are o echipă şi o organizaţie care îl susţin, deci activul de partid se va mişca altfel”, a mai spus Ciucă, citat de Agerpres.

Remarcile lui Ciucă vin în contextul în care PSD şi PNL au decis, după miezul nopţii, să retragă candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei şi să aibă fiecare candidat în această cursă. Social-democraţii vor merge pe mâna Gabrielei Firea.

Atât Firea cât şi Burduja îşi exprimaseră intenţia de a candida înainte de a fi desemnat medicul Cătălin Cîrstoiu. Firea figurează pe locul trei pe lista comună de la europarlamentare.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a oficializat marţi decizia PSD de a intra în cursa pentru Primăria Capitalei cu Gabriela Firea, care a alergat mult timp după această numire şi care, până de curând, i-a fost refuzată de liderul social-democraţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor