Cîrstoiu: "Dorm liniştit în fiecare seară, am ajutat pacienţii" / "Acum o săptămână eram respectat, acum sunt omul negru. Am devenit o ţintă!"

Cătălin Cîrstoiu, coandidatul Coalitiei PSD -PNL pentru primaria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu, coandidatul Coalitiei PSD -PNL pentru primaria Capitalei (Epoch Times Romania)

Ieşit vineri în conferinţă de presă, după ce Marcel Ciolacu a transmis public că nu se poate merge mai departe dacă nu lămureşte acuzaţiile care i se aduc, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, s-a victimizat şi s-a prezentat drept un reputat specialist care a fost transformat într-o ţintă după ce şi-a anunţat candidatura.

Acuzat că a acordat consultaţii la clinica privată a familiei sale şi a redirecţionat pacienţi acolo în condiţiile în care era manager de spital, Cîrstoiu a declarat că doar o instituţie abilitată - ANI - poate emite o opinie legată de acest lucru.

Cîrstoiu a încercat să acrediteze ideea că expertiza lui e rară şi că tot ce a făcut el în calitate de super-specialist a fost să îşi ajute colegii, fie de la spitale de stat, sau de la privat. Legat de Anemona Med, el a menţionat, din nou, că a răspuns solicitărilor de ajutor ale colegilor şi pacienţilor.

"Rolul meu de când am terminat facultatea a fost să asigur îngrijirea medicală a oamenilor, să îi tratez", a declarat Cîrstoiu.

El a mai susţinut că pacienţii aleg singuri şi medicul şi unde să meargă, la stat sau privat.

"Dorm liniştit în fiecare seară, am ajutat pacienţii", a declarat candidatul PSD-PNL.

"Când un coleg mă cheamă într-o sală de operaţie: 'Domnule profesor, avem o problemă', eu mă duc. E menirea mea", a adăugat el.

Cîrstoiu a mai susţinut că nu a încălcat legea cu nimic şi a acuzat că Legea 95 modificată în 2016 prin OUG care a introdus un alt regim al incompatibilităţilor în sistemul medical a creat haos.

"Să ştiţi că eu am vrut să fac o administraţie publică în Bucureşti mizând pe un sprijin stabil în Consiliul general, nu am vrut niciodată să fac o administraţie politică în Capitală", a mai spus el.

Referitor la candidatura sa, Cîrstoiu a declarat: "Eu nu am intrat în cursa aceasta că m-am trezit într-o dimineaţă acum o lună că pot fi un bun primar al Capitalei. Eu am avut o propunere a liderilor Coaliţiei, şi mandatul meu este pe masa Coaliţiei".

Întrebat dacă se simte sprijinit de Coaliţie, el a afirmat că a simţit sprijinul lui Ciolacu şi Ciucă dar că s-a simţit cam singur în pre-campania de o lună.

"Am întâlnit membri ai unor filiale, membri ai celor două partide care m-au susţinut şi mă susţin, dar eu nu cred că poate fi un demers pentru Primăria Capitalei fără sprijinul acestei Coaliţii. Să vă spun de ce am făcut conferinţa de presă la spital, am făcut-o aici pentru că din punctul meu de vedere bisturiul din mână nu mi-l ia nimeni, eu am o meserie, nu mi-o ia nimeni".

Întrebat dacă se va retrage în cazul în care Ciucă şi Ciolacu i-o vor cere, Cîrstoiu a reamintit că mandatul său e pe masa Coaliţiei.

"Aş fi nebun să merg într-o luptă dacă nu am susţinere", a specificat el.

Cîrstoiu s-a mai plâns că până în urmă cu o săptămână era un om respectat, iar acum e omul negru. "Nu e corect faţă de mine".

Întrebat dacă Firea l-a susţinut suficient, Cîrstoiu a răspuns doar că Firea e lidera PSD Bucureşti şi are un cuvânt greu de spus.

A mai susţinut, de asemenea, că a fost atacat din partea USR, PUSL dar că nu exclude nici atacuri din partea unei facţiuni din PSD.

Cîrstoiu s-a mai plâns că viaţa lui s-a schimbat în rău, că până şi copilul său este hărtuit, fotografiat, ceea ce i se pare inaceptabil.

„Cred că expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău în viaţa personală pentru că nu mi se pare normal ca la şcoală, la grădiniţă copilul să fie fotografiat, să existe maşini inscripţionate de presă pe stradă. Nu am de gând să fac niciun demers”, a declarat Cîrstoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne