Ciorbea, somat să intervină în cazul fetiţei puse să facă tumbe în faţa premierului Dăncilă

Avocatul Poporului trebuie să intervină în cazul fetiţei de trei ani puse să stea în cap şi să facă tumbe la Piteşti în faţa premierului Viorica Dăncilă, cu ocazia defilării organizate de Simfonia Lalelelor, a transmis PNL.
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului
Victor Ciorbea - Avocatul Poporului (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL i-a solicitat Avocatului Poporului să ia atitudine în legătură cu acţiunile de defilare a copiilor prin faţa liderilor PSD-ALDE, a anunţat marţi, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Imaginile care au şocat o ţară întreagă, cu copilul obligat să se rostogolească pe asfalt în faţa tribunei oficiale, reprezintă de fapt un atac brutal la valorile naţiunii noastre şi o amputare a demnităţii umane. Dl. Ciorbea are obligaţia de a implica instituţia Avocatului Poporului într-un mod activ în societate, exercitând şi un rol de educare şi creştere a gradului de conştientizare în societate pe acest subiect", a declarat Raluca Turcan.

Fosta şefă PNL susţine că Victor Ciorbea trebuie să spună cum instituţia pe care o patronează poate proteja drepturile copiilor şi să folosească toate pârghiile legale pentru a împiedica asemenea "practici învechite şi dăunătoare demnităţii umane".

Comparate cu defilările de pe vremea lui Ceauşescu, manifestările prilejuite de Simfonia Lalelelor din Piteşti au stârnit nemulţumire în spaţiul public, numeroase voci acuzând că elevi şi copii de grădiniţă au fost folosiţi pentru distracţia politicienilor. Indignarea a atins cote maxime mai ales după ce pe internet au început să circule imagini cu o fetiţă de 3 ani obligată de antrenoarea sa să stea în cap şi să se rostogolească pe ciment, sub privirile admirative ale premierului Viorica Dăncilă.

Solicitarea adresată Avocatului Poporului poate fi citită aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne