Cioloş: Vă daţi seama unde s-a ajuns! Politicienii se laudă, ca pe vremea comuniştilor, cu munca agricultorilor

Faptul că liderul PSD Liviu Dragnea şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, se împăunează cu munca agricultorilor, este dezgustător şi lipsit de respect pentru cei care chiar muncesc pământul, şi-a exprimat indignarea fostul premier Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
26.10.2017

Politicienii de la putere au ajuns să se laude, ca pe vremea comuniştilor, cu munca agricultorilor, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş.

"Înţeleg că Guvernul PSD-ALDE a "raportat" producţii record la hectar. Nu vă aminteşte lauda asta de alte vremuri? Dacă ar fi să mă iau după abordarea domnului ministru Daea, ar trebui să mă auto-felicit pentru producţiile la grâu, de exemplu, pentru că acel grâu a fost semănat în perioada guvernării anterioare. Vă daţi seama unde s-a ajuns! Politicienii se laudă, ca pe vremea comuniştilor, cu munca agricultorilor. Şi care e meritul lor, al politicienilor de la putere? Că au dat subvenţiile la timp. Adică, şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu. Nu au dat banii lor, ci banii contribuabililor europeni. Şi pentru că funcţionarii din subordinea lor şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu trebuie să se laude politicienii în faţa neamului", a declarat Cioloş.

Fostul premier a reamintit faptul că în toamna lui 2015 a găsit întârzieri mari în pregătirea plăţii subvenţiilor, motiv pentru care acestea s-au plătit cu întârziere în 2016 când a trebuit să lucreze la recuperarea acestor întârzieri.

"Astfel, în toamna anului 2016, am putut în sfârşit să plătim avansul subvenţiilor pentru anul 2017 după ce am reuşit să punem în funcţiune sistemul informatic de la agenţia de plăţi. Iar anul acesta lucrurile au mers strună pentru că am lăsat un sistem funcţional, nu aşa cum l-am găsit noi, blocat. Nu ne-am lăudat cu munca agricultorilor pentru că nu e firesc. Însă ce văd acum, faptul că domnii Dragnea şi Daea se împăunează cu munca agricultorilor, mi se pare dezgustător şi lipsit de respect pentru cei care chiar muncesc pământul", a subliniat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor