Cioloş: E dureros să rabzi şi să accepţi că o mână de oameni disperaţi aruncă în aer o societate întreagă

Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş, liderul noului partid RO+ a reacţionat dur după ce coaliţia PSD-ALDE a trecut prin Parlament luni seară, la ora 22:00, noul Cod de Procedură Penală.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Majoritatea PSD-ALDE a abuzat de drepturile oferite de democraţie, agresând Codul de procedură penală, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de socializare, fostul prim-ministru Dacian Cioloş.

"Vor să ne convingă că tâlhăria şi fărădelegea sunt parte a vieţii noastre pentru că ei au ales să fie parte a vieţii lor. Au făcut din legislaţia penală o armă împotriva întregii populaţii a României. PSD şi ALDE ne-au transformat pe toţi în victime colaterale ale infracţionalităţii. Prin votul de azi (luni seară - n.r.), PSD şi ALDE fac din fărădelege un plan de ţară. Îmi dau seama ce simt foarte mulţi români normali, cu bun simţ, la ora asta. E dureros să rabzi şi să accepţi că o mână de oameni disperaţi care se gândesc doar la propriile lor vieţi - neînţelegând să-şi asume greşelile trecutului - aruncă în aer echilibrul unei societăţi întregi", a declarat Cioloş.

Fostul prim-ministru a opinat că cei de la PSD şi ALDE, în graba lor pentru a se salva, omit faptul că normalitatea şi bunul-simţ pot să-şi piardă răbdarea şi umilinţa de a accepta palmă după palmă fără să riposteze la un moment dat.

"Ultima greşeală pe care ar face-o cei care ne-au abuzat azi bunul simţ şi ne-au vândut siguranţa pe propria lor impunitate, ar fi să forţeze zilele următoare mecanisme instituţionale, ordonanţe de urgenţă sau suspendarea Preşedintelui, pentru a face să intre în vigoare pe "repede înainte" modificările decise azi. Acesta ar putea fi ultimul act al unei guvernări iresponsabile", a conchis Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne