Cel mai slab din ultimii 70 de ani: Ratingul de popularitate al lui Biden este dezastruos

Joe Biden (Win McNamee/Getty Images)
Redacţia
01.05.2024

Joe Biden are cel mai slab rating de populaitate ca preşedinte de la Eisenhower, după ce a încheiat recent al 13-lea trimestru în funcţie, potrivit unui nou sondaj realizat de Gallup, potrivit Zero Hedge.

În timp ce Biden are un procentaj de 38,7%, minimul anterior fusese stabilit de George H.W. Bush la 41,8% în 1992. Donald Trump şi Barack Obama au avut în medie 46,8% şi respectiv 45,9% în acelaşi moment al preşedinţiei lor. Înainte de Bush, Jimmy Carter este alt preşedinte cu o medie sub 50% în al 13-lea trimestru.

Richard Nixon, Ronald Reagan, Bill Clinton şi George W. Bush au avut medii între 51% şi 55% în cel de-al 13-lea trimestru, în timp ce Dwight Eisenhower a avut cea mai mare medie de popularitate pentru un preşedinte, respectiv 73,2%.

Mai mult, ratingul cel mai recent al lui Biden îl plasează pe locul 277 din 314 ale istoriei Gallup din 1945 încoace, plasându-l la 12% din numărul total al acestor perioade prezidenţiale. Scorul preşedinţiei lui Biden este din punct de vedere tehnic cel mai scăzut.

În ceea ce priveşte afilierea politică, sondajul Gallup a constatat că 2% dintre republicani aprobă avctivitatea lui Biden, în timp ce independenţii ajung la 33%. Cea mai mare parte a democraţilor, 83%, cred că Biden face o treabă minunată.

Între timp, un sondaj "vibes" al Axios / Harris a constatat că majoritatea americanilor, inclusiv 42% dintre democraţi, doresc deportări în masă.

Sondajul a constatat, de asemenea, că 30% dintre democraţi şi 46% dintre republicani spun că ar pune capăt dreptului la cetăţenie câştigat prin naştere garantat de Amendamentul 14.

Americanii sunt deschişi la cele mai dure planuri de imigraţie ale fostului preşedinte Trump, din cauza valului record de treceri ilegale ale frontierei şi a numeroaselor mesaje continue ale republicanilor.

Preşedintele Biden este conştient că realegerea sa este periclitată de criza actuală. El a încercat să schimbe situaţia acuzându-l pe Trump că a sabotat cel mai conservator şi bipartizan proiect de lege al Congresului privind imigraţia din ultimele decenii.

Dar când vine vorba de vinovăţie, Biden nu a reuşit până acum să schimbe perspectiva: 32% dintre respondenţi spun că administraţia sa este "cea mai responsabilă" pentru criză, depăşind orice alt factor politic sau structural.

"Am fost surprins de sprijinul public pentru deportările pe scară largă", a spus Mark Penn, preşedinte al The Harris Poll şi fost responsabil de sondaje pentru preşedintele Clinton, adăugând: "Cred că ei doar trimit un mesaj politicienilor - «Ţineţi asta sub control»", sugerând că "eforturile de a transfera responsabilitatea pentru această problemă lui Trump nu vor avea efect."

Mai mult, când li s-a cerut să identifice principala lor preocupare legată de imigraţia ilegală, americanii au menţionat cel mai frecvent:

1. Creşterea ratei criminalităţii, a drogurilor şi a violenţei (21%).

2. Costurile suplimentare ale contribuabililor (18%).

3. Riscul terorismului şi securităţii naţionale (17%).

Sondajul a constatat, de asemenea, că 64% dintre cei chestionaţi cred că imigranţii primesc mai mult în ajutoare sociale şi beneficii decât plătesc prin taxe, iar 54% cred că imigraţia este legată de creşterea ratelor de criminalitate din SUA, lucru pe care Axios îl respinge.

Concluzia la care a ajuns Mark Penn: "Compromisul aici în sondaj este că oamenii ar accepta o imigraţie legală extinsă dacă ar vedea că există o acţiune fermă la frontieră".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor