Ce spune Novak Djokovic despre retragerea lui Nadal la Indian Wells: "Este sfârşitul unei ere"

Rafael Nadal şi Novak Djokovic (Foto: @djokernole)
Mioara Stoica
09.03.2024

Pe 22 februarie, Rafael Nadal şi Novak Djokovic se aflau în acelaşi zbor de la Madrid la Indian Wells. Cei doi jucători se îndreptau spre Indian Wells pentru a se pregăti pentru primul turneu Masters 1000 al sezonului (7-17 martie).

Djokovic va debuta sâmbătă împotriva lui Aleksander Vukic. Nadal, în schimb, s-a retras miercuri seară, cu doar câteva ore înainte de meciul inaugural cu Milos Raonic.

Rafa Nadal se retrage de la Indian Wells: "Nu sunt pregătit să joc"

"Este o pierdere pentru turneu că Rafa a trebuit să se retragă. El a făcut tot ce a putut pentru a fi apt. Federer s-a retras şi atât eu cât şi Nadal nu vom mai juca prea mult timp. Este sfârşitul unei ere. Trebuie să rămânem cu momentele bune, cu meciurile şi cu toate recordurile realizate", a declarat numărul unu mondial, care luni, 18 martie, va dubla săptămânile spaniolului în fruntea clasamentului ATP: de la 209 la 418.

Sârbul a câştigat de cinci ori titlul la primul turneu ATP Masters 1000 al anului.

Djokovic a petrecut timp cu familia la Los Angeles înaintea turneului de la Indian Wells şi recunoaşte că s-a antrenat în condiţii de deşert. El va înfrunta sâmbătă un australian în primul său meci de la Australian Open, şi anume Aleksandar Vukic.

El speră ca prestaţia sa de la Indian Wells să se încheie cu un scenariu similar cu cel din 2008, 2011, 2014, 2015 şi 2016, ediţii în care Djokovic a reuşit în cele din urmă să ridice titlul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor