Cartonaş roşu pentru guvernanţi. Flashmob în Piaţa Victoriei

Noua ordonanţă OUG 3/2018, care se presupune că va rezolva problema celor cu contract part time şi angajaţilor din IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical, acuză organizatorii flashmob-ului ce va avea loc duminică lângă Guvern.
Protest
Protest (Epoch Times)

Pe Facebook a fost anunţat un nou eveniment menit să le transmită celor din Guvern că românii sunt nemulţumiţi de ei. Mai exact, cetăţenii sunt convocaţi să vină duminică, ora 12.00, în Piaţa Victoriei, pentru a arăta cartonaşul roşu Guvernului Dăncilă pe tema OUG 3/2018. Adoptată, potrivit guvernanţilor, pentru a rezolva problema celor cu contract part time şi a celor angajaţi în IT, respectiva OUG scade semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical, susţin organizatorii evenimentului.

Pacienţi, mame ce intră în prenatal, părinţi ai căror copii sunt bolnavi etc, toţi vor avea de suferit, se arată în textul event-ului.

"Ia cu tine cu un cartonaş roşu, hai să-i penalizăm!

Noua ordonanţă OUG 3/2018, care presupune a rezolva problema celor cu contract part time şi a celor angajaţi în IT, scade semnificativ veniturile persoanelor aflate în concediu medical. Pacienţi, mame ce intră în prenatal, părinţi ai căror copii sunt bolnavi etc.

După OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimină plafonul de 35%, iar CAS se calculează că 25% din indemnizaţia de concediu efectiv primită de fiecare.

La o indemnizaţie de 3400 lei, în luna Ianuarie, o mămică a primit 3036 lei după ce a fost oprit CAS iar acum, în luna Februarie, mămica a primit 2550 lei. Mai exact, i-au fost luaţi 486 lei. Acestea sunt efectele modificării codului fiscal.

Rugăm mămicile şi toate persoanele afectate de noul cod fiscal să vină Duminică, la ora 12.00, în Piaţa Victoriei.

Rectificaţi Ordonanţa 3/2018, prin care indemnizaţiile acordate în concediul medical (incluiv prenatal) au fost tăiate din cauza schimbării modalităţii de calcul", se arată pe pagina de Facebook a flashmob-ului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne