Câine loial aşteaptă cu răbdare stăpânii care s-au despărţit, s-au mutat de acasă şi l-au abandonat

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Luck's Rescue)

Audray Lück, salvatoare de câini, pregătea cina când a primit un telefon. Un câine fusese abandonat atunci când nişte chiriaşi s-au mutat în urmă cu două săptămâni. A fost întrebată dacă ar putea să ajute în acest caz.

Doamna Luck a plecat la adresa aflată la 10 minute distanţă, în Dade County, în nordul Georgiei, SUA. Ea a spus că unul dintre prietenii ei de acolo închiriază proprietăţi, iar această casă era închiriată de el.

"El nu ştia ce să facă cu câinele şi ne-a trimis mie şi partenerului meu o fotografie", a declarat aceasta pentru The Epoch Times.

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Luck's Rescue)

Căţeluşa semăna cu un ciobănesc australian şi două săptămâni a aşteptat răbdătoare în faţa casei să se întoarcă stăpânii săi. Când Luck a ajuns la faţa locului în decembrie anul trecut şi a văzut căţeluşa, care a primit-o cu simpatie, a suferit din cauza ei.

"Puteai vedea tristeţea din ochii ei", a spus iubitoarea de animale, în vârstă de 31 de ani. "Era incredibil de dulce, iar ochii ei pur şi simplu îti pătrundeau în suflet. Puteai vedea dorul de stăpâni în ochii ei, iar ea nu putea înţelege ce se întâmplă. Este atât de loială, încât a rămas acolo şi şi-a aşteptat timp de două săptămâni stăpânii".

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Luck's Rescue)

Primul lucru pe care l-a făcut Luck a fost să bată la uşa casei unui vecin, pentru a vedea ce poate afla. A aflat că numele câinelui era Lucy şi câteva detalii despre povestea sfâşietoare din spatele abandonului ei. Chiriaşii anteriori erau un cuplu care aveau trei câini, iar când s-au despărţit, fiecare a luat câte un câine şi au lăsat-o pe Lucy acolo. Vecinii, amabili, îi dăduseră mâncare şi apă şi o supravegheau.

"Vecinii nu au putut să o ia în casa lor, indiferent ce motiv aveau, dar au făcut tot ce au putut. Problema este că noi nu avem un centru de control al animalelor sau un adăpost pentru animale. Nu pot suna pe nimeni", a declarat Luck.

Căţeluşa era speriată şi timidă, fiind neglijată de ceva timp. Pentru a se apropia de ea, Luck a trebuit mai întâi să îi câştige încrederea.

"Era impasibilă, ceea ce este un lucru normal, pentru că sunt un străin care intră pe proprietatea ei."

Lucy s-a retras înapoi pe veranda unde locuia, iar doamna Luck a urmat-o încet, oferindu-i recompense. În câteva minute, căţeluşa era mai prietenoasă.

Era mult de lucru. Blana lui Lucy era foarte mată şi era infestată cu purici. Zgarda îi era atât de strânsă în jurul gâtului, încât nu se putea introduce nici măcar un deget între pielea ei şi zgardă.

Imediat, căţeluşa a fost tratată pentru purici şi căpuşe, iar a doua zi era la salonul de îngrijire pentru a i se îndepărta toate ghemotoacele din blană.

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Luck's Rescue)

După aceea, Luck, care nu are un adăpost pentru câini, dar lucrează cu persoane care se ocupă de adopţie, a dus-o pe Lucy la un cabinet veterinar. Acolo, s-a descoperit că fusese deja sterilizată, dar avea nevoie de vaccinuri la zi şi de un microcip. Un examen dentar a arătat că Lucy avea în jur de 3 sau 4 ani.

Luck deţinea o listă de persoane - "bune şi serioase" - ce doresc să adopte, pe care le numeşte "fiinţe magice, pentru că sunt atât de greu de găsit". Scopul este de a ţine strâns în braţe animalele salvate şi de a le mângâia, a le îngriji şi a se asigura că au un certificat de sănătate curat înainte de a începe procesul de adopţie.

După ce a dus-o pe Lucy la veterinar, Luck a lăsat-o la o familie adoptivă şi nu a mai văzut-o câteva zile. Când a revenit, a observat că Lucy parcă era un alt câine. Când doamna Luck a deschis uşa, Lucy a recunoscut-o imediat.

"A alergat direct la mine, a sărit şi m-a îmbrăţişat. Ochii ei străluceau. Coada ei se agita şi avea un zâmbet mare pe faţă", a spus aceasta.

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Luck's Rescue)

Doamna Luck încărcase pe contul ei de Instagram un videoclip cu frumoasa căţeluşă, povestind despre situaţia dificilă a lui Lucy. În scurt timp, oameni din întreaga lume au depus cereri pentru a o adopta.

"Am primit poate 30 de solicitanţi din Olanda, Germania, din toate colţurile Statelor Unite, New Mexico, Colorado, New York", a spus Luck, care a avut apoi sarcina de a evalua şi a selecta în mod corespunzător potenţialele noi cămine. După o analiză îndelungată şi serioasă, ea a reuşit să-i găsească lui Lucy o casă pentru totdeauna.

Tina Coffey, o prietenă apropiată a doamnei Luck, locuieşte în Chattanooga, la doar 15 minute distanţă de Dade County. Doamna Luck poate să o viziteze ori de câte ori doreşte şi ştie că Lucy va avea cel mai bun cămin din lume.

Foto:
Foto: (Prin amabilitatea Luck's Rescue)

Salvatoarea de câini, originară din Minnesota, s-a mutat în Georgia de Nord în urmă cu patru sau cinci ani, după ce a locuit în diferite locuri din Statele Unite şi din străinătate.

"Când m-am mutat şi am primit proprietatea actuală aici, am fost şocată când am văzut cum sunt neglijate şi abuzate unele animale", a spus ea. "Sunt legate cu lanţuri şi trăiesc afară tot timpul, în condiţii dure; unele dintre aceste animale nu au nici măcar un adăpost sau hrană adecvată. Toate aceste animale aveau nevoie doar de ajutor şi nimeni nu le ajută. Multe dintre ele sunt pur şi simplu abandonate".

În urmă cu trei ani, doamna Luck, urmându-şi inima şi simţindu-se obligată să facă ceva, a început încet-încet să salveze câini. Până în acest moment, ea estimează că a ajutat ca sute de animale să aibă cămine sigure.

"A fost dificil să lucrez cu asociaţiile de salvare, pentru că acestea au atât de multe animale, încât nu mai pot prelua altele. Aşa că a trebuit să fac eu însămi munca, să le verific şi să le găsesc cămine bune", a spus ea.

Atunci când un câine este neglijat, doamna Luck se întristează, doreşte să îl ajute şi acest lucru îi dă energie ei însăşi.

"Ştiind că acest câine frumos şi preţios, care vrea doar iubire şi este atât de loial, nu a primit niciodată atenţie şi dragoste, mă motivează şi mai mult în misiunea mea de a mă asigura că aceste animale găsesc un cămin bun", a declarat Audray Luck.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură