BuletindeBucureşti: Afacerile "exotice" ale lui Negoiţă: Plante şi ghivece de aproape jumătate de milion de euro din bani publici, în urma "turneului" de lux din Grecia şi Turcia

Robert Negoiţă şi palmierii
Robert Negoiţă şi palmierii

În septembrie şi octombrie 2023, Algorithm Construcţii, firmă controlată de primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă, a cumpărat mai multe plante exotice de la companii din Turcia şi Grecia. În total, a plătit aproape 300 de mii de euro pentru portocali, mandarini, banani japonezi, palmieri, hortensii şi alte tipuri de plante exotice, arată o serie de facturi intrate în posesia BuletindeBucureşti.

Achiziţiile au fost făcute în urma unui „turneu” internaţional, în urma căruia Robert Negoiţă a vizitat cinci oraşe. Pe timpul şederilor a fost cazat la hoteluri de patru şi cinci stele şi a închiriat maşini de lux, precum Mercedes-Benz E Class. Toate aceste costuri i-au fost acoperite de Algorithm Construcţii, una dintre companiile municipale din subordine.

La câteva ore după publicarea investigaţiei, societatea a transmis jurnaliştilor Buletin de Bucureşti că edilul de sector a fost, printre altele, să viziteze pepiniere de plante exotice din Grecia şi Turcia.

Din Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia, primarul nu s-a întors doar cu plante exotice, ci şi cu ghivece în care să le planteze. Compania municipală a cumpărat, în octombrie 2023, de la o firmă turcească peste 30 de mii de recipiente pentru plante pentru care a plătit 135 de mii de dolari.

Diana Culescu, doctor în horticultură şi preşedintă a Asociaţiei Peisagiştilor din România, a declarat pentru Buletin de Bucureşti că plantele exotice aduse din Turcia şi Grecia au şanse minime să supravieţuiască climei din România, iar o parte dintre ele sunt „toxice“ pentru oameni pentru că pot provoca „reacţii alergice şi iritaţii ale pielii“. Mai mult, în spaţii închise, acestea ar putea fi afectate de lipsa luminii solare.

Articolul integral poate fi citit aici.

Contactat de reporterii Buletin de Bucureşti, primarul Robert Negoiţă a declarat că plantele exotice vor sta în Hala Laminor şi vor fi îngrijite de „oameni care se pricep“. Edilul a spus şi că aceste plante au fost cumpărate pentru a educa bucureştenii care n-au bani să călătorească în ţările tropicale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne