Băsescu: Fiţi Prim Ministru, domnule Tudose, nu găinar de Brăiliţa! Carmen Dan este femeie

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a arătat revoltat de modul în care premierul Mihai Tudose a tratat-o pe subalterna sa de la Interne, Carmen Dan, în contextul războiului pe care îl poartă cu liderul PSD Liviu Dragnea.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

A doua zi după ce Mihai Tudose a lansat un atac dur la adresa ministrului de Interne Carmen Dan, la Antena 3, preşedintele PMP, Traian Băsescu, a ţinut să-i transmită un mesaj premierului, adăugând-i în "CC" şi pe liderul PSD şi pe ministrul de Interne.

"Domnul Prim Ministru Tudose, ministrul Carmen Dan este femeie. A da bătălia cu Dragnea prin umilirea unui ministru nu este demn pentru un Prim Ministru. Iar dacă acel ministru este femeie, jocul umilinţei vă descalifică iremediabil. Un Prim Ministru are instrumentul instituţional al solicitării de revocare adresată Preşedintelui României. Fiţi Prim Ministru, domnule Tudose, nu găinar de Brăiliţa.

Cereţi instituţional revocarea ministrului Carmen Dan şi închideţi jocul. Fără umilirea ministrului internelor, fără jocuri politice pe seama Poliţiei Române. La consecinţele mutării bătăliei politice din PSD pe spinare Poliţiei Române v-aţi gândit, domnule Prim Ministru? Dar tu, Dragnea, te-ai gândit? Nemernicilor, sunteţi în stare să distrugeţi instituţii vitale ale statului în setea voastră de putere", a declarat Băsescu.

Fostul preşedinte i-a adresat câteva cuvinte şi ministrului Carmen Dan.

"Doamnă ministru Carmen Dan, daţi o lecţie lui Dragnea şi lui Tudose şi demisionaţi. Aceşti doi politicieni vă folosesc în bătălia lor dusă la cel mai jos şi stupid nivel. Arătaţi-le că din trei, singurul bărbat sunteţi dumneavoastră. Demisionaţi, doamnă", a precizat Băsescu.

Printre altele, premierul Tudose a făcut-o mincinoasă pe ministrul Carmen Dan şi i-a cerut să facă un pas în spate.

"Dacă un ministru îşi permite să mă mintă, nu mai am ce să lucrez cu ea. Domnia sa şi-a manifestat intenţia de luni şi i-am spus că accept demisia dacă şi-o dă. Dacă va fi lăsată şi-o va da", a afirmat Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne