Băsescu cere unirea Moldovei cu România: Este o chestiune de demnitate naţională

Zeci de mii de români de pe ambele maluri ale Prutului s-au strâns duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, pentru a celebra împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Printre ei s-a numărat şi Traian Băsescu, acesta cerând reunirea celor două ţări.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Prezent duminică la Chişinău la mitingul intitulat simbolic „Marea Adunare Centenară", fostul preşedinte Traian Băsescu a cerut parlamentelor României şi Repubicii Moldova să voteze pentru unirea Basarabiei cu ţara mamă.

"Suntem în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Foarte mulţi, în România, nu ştiu de ce această piaţă se numeşte Piaţa Marii Adunări Naţionale, şi le spunem acum: aici, românii din Republica Moldova au dat în 1989 bătălia pentru limba română. 300.000 de români din Republica Moldova au cerut ca limba română să le fie limbă de stat”, a declarat Băsescu precizând că acum este timpul să se vină cu cel de al doilea mare eveniment - Unirea.

Cerem Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău ca în cel mai scurt timp, în cinstea Centenarului Unirii, să voteze, din nou, unirea! Unii spun: e greu! Nu le e ruşine? Dar acum 100 de ani românilor le-a fost mai uşor să facă Unirea? Nu, le-a fost mai greu şi au făcut-o. Avem obligaţia ca astăzi s-o facem şi noi, şi vă spun pentru ce: în primul rând, suntem singura ţară care mai acceptă să trăiască după voinţa lui Stalin şi Hitler. (...) Este o chestiune de demnitate naţională reîntregirea ţării (...)

Am văzut aici în Piaţă părinţi cu copii de mână, oameni maturi, intelectuali, militari şi toţi vrem un singur lucru, reîntregirea ţării. Unirea, Unirea este cea de care are nevoie şi România şi Republica Moldova!", a declarat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne