"Au ajuns să vândă tot pentru a-şi securiza voturile la Legile Justiţiei". PMP acuză un troc între PSD şi UDMR

Proiectul UDRM vizând înfiinţaarea Liceului Romano-Catolic de la Târgu-Mureş a primit raport favorabil de la Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor, acest lucru fiind văzut de PMP drept un troc politic între PSD şi UDMR.
Ana Ion
20.12.2017

alte articole

Kelemen Hunor(UDMR), (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
20.12.2017

Comisia de învăţământ din Camera Deputaţilor a dat undă verde controversatului proiect de lege vizând înfiinţarea Liceului Teologic Roman-Catolic din Târgu Mureş, proiect de suflet al UDMR, a cărui adoptare a fost văzută de Opoziţie drept preţul votului formaţiunii lui Hunor pe legile Justiţiei şi buget. Odată girat în comisie, proiectul va merge în plen.

"Le-am spus în faţă că se ocupă de un troc politic PSD-UDMR: înfiinţarea Liceului Romano-Catolic de la Tîrgu-Mureş!
Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ, Consiliul Economic şi Social a dat aviz negativ, pînă şi Ministerul Educaţiei susţine proiectul doar cu jumătate de gură! Şi, cu toate astea, coaliţia PSD-UDMR-ALDE pare decisă să calce totul în picioare!
E disperare maximă la PSD dacă au ajuns să vîndă tot doar pentru a-şi asigura//securiza voturile la Legile Justiţiei şi la Legea Bugetului cu sprijinul UDMR!", scrie, pe Facebook, deputatul PMP Robert Turcescu.

Potrivit Hotnews, dezbaterile în comisie au fost lungi şi tensionate iar cei de la opoziţie au atras atenţia că pe locul unde se precizează că va fi înfiinţat acest liceu, care ar urma să aibă toate ciclurile de învăţământ - primar, gimnazial şi liceal - se află în prezent Colegiul Unirea din Târgu Mureş.

Pe de altă parte, deputaţii au votat un amendament pentru a se clarifica faptul că liceul va funcţiona în corpul B din aceeaşi curte în care se află Colegiul Unirea şi unde de altfel a funcţionat Liceul Romano-Catolic până când a fost desfiinţat, a explicat pentru hotnews.ro deputatul USR Lavinia Cosma, membru în comisie.

Raportul a trecut cu 18 voturi "pentru" şi o abţinere, deputaţii PNL şi PMP părăsind sala.

Cei de la USR au susţinut proiectul. Deputatul USR de Mureş Lavinia Cosma a precizat pentru hotnews.ro că "acei copii au dreptul la educaţie", indiferent cât de speculat a fost proiectul.

Proiectul de lege se afla pe ordinea de zi a plenului de săptămâna trecută (când, cu ajutorul UDMR a fost modificat regulamentul Camerei Deutaţilor pentru a se pune căluş Opoziţiei), "sub rezerva primirii raportului", astfel că cel mai probabil va fi votat în plenul de joi, arată sursa citată.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor