Asociaţia Procurorilor: "Încercarea de a decredibiliza sistemul judiciar constituie un atac la adresa statului!"

Procurorii din cadrul Ministerului Public îşi exercită atribuţiile cu bună-credinţă, şi prin activitatea lor sunt apărate drepturile şi libertăţile cetăţenilor precum şi ordinea de drept din România, susţine Asociaţia Procurorilor.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Asociaţia Procurorilor din România ia poziţie în uriaşul scandal care a lovit DNA, după ce fostul deputat PSD Vlad Cosma a făcut publice înregistrări menite să mineze credibilitatea instituţiei. Potrivit APR, asistăm la încercări de decredibilizarea a sistemului judiciar, ceea ce finalmente, constituite un veritabil atac la adresa statului.

„Asociaţia Procurorilor din România constată cu îngrijorare că în ultima perioadă, pornind de la situaţii particulare care sunt în curs de soluţionare la organele competente, se încearcă decredibilizarea instituţiilor judiciare şi, mai ales, a Ministerului Public”, transmite Asociaţia.

„Asociaţia Procurorilor din România subliniază că funcţionarea statului de drept presupune încrederea cetăţeanului în toate instituţiile, iar încercarea de a decredibiliza funcţionarea sistemului judiciar constituie un veritabil atac la adresa statului.

Asociaţia Procurorilor din România consideră că procurorii din cadrul Ministerului Public îşi exercita atribuţiile cu bună credinţă, şi prin activitate lor sunt apărate drepturile şi libertăţile cetăţenilor precum şi ordinea de drept din România.

De asemenea, ne exprimăm convingerea că situaţiile particulare ce pot apărea în funcţionarea oricărei organizaţii vor fi clarificate cu profesionalism şi obiectivitate de către organele competente care au fost deja investite”, se arată în comunicatul APR.

În final, procurorii îşi exprimă încrederea în instituţiile sistemului judiciar, care, opinează ei, ar trebui sprijinite, nu decredibilizate.

Reamintim că posturile Antena 3 şi RTV au prezentat o serie de înregistrări audio ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul-şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Onea Lucian, cu Vlad Cosma, despre modul în care au ajuns mai mulţi procurori să fie promovaţi şi cum au falsificat probe în cazul mai multor oameni politici. În materialul difuzat de Antena 3, Cosma susţinea că există un grup "infracţional" din care fac parte procurorii Negulescu şi Onea şi poliţiştii Mihai Iordache şi Florea Gabriela.

În replică, DNA a acuzat că deputatul PSD a prezentat denaturat situaţia folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal. Mai mult, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul lui Vlad Cosma le-au cerut procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său, Mircea Cosma. Detalii aici.

La rândul său, Codruţa Kovesi a transmis ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu îşi dă demisia şi a opinat că inculpaţii s-au angajat într-un asalt asupra justiţiei, vor să umilească societatea, să-i umilească pe români.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne