Candidatul USR la Sectorul 5: Marele PSD a ajuns să stea în genunchi în faţa unui interlop care nu reuşeşte să lege două vorbe

Alexandru Dimitriu (st) şi primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone
Alexandru Dimitriu (st) şi primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone (Facebook - screenshot)
Ana Ion
24.04.2024

Alexandru Dimitriu, candidatul Alianţei Dreapta Unită (USR, PMP, FD) la Primăria Sectorului 5, a ironizat PSD-ul pentru că a ajuns să se roage de „un interlop” să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, pentru a nu-i lua din voturi candidatei PSD Gabriela Firea.

„Mi se pare extrem de bizar, ca să nu spun penibil, să ajungă acest mare PSD să fie în genunchi la Piedone: 'nenică, retrage-te, te rog frumos, ca să luăm şi noi un scor bun'. De câştigat ştiu că oricum nu câştigă Primăria. Sondajele sunt clare: dacă sunt doar Firea şi Nicuşor Dan, tot Nicuşor Dan câştigă.

Bucureştenii au alergie, s-au pierdut rău cu firea timp de patru ani în mandatul trecut. E un lucru foarte, foarte bizar şi, din punctul meu de vedere, chiar o dă în penibil. Dar e treaba lor”, a declarat Dimitriu, la B1TV.

USR-istul s-a referit şi la confruntarea pe care a avut-o cu Piedone, chiar pe o stradă din Sectorul 5, acum două zile. La momentul respectiv Piedone l-a acuzat pe Dimitriu că i-a făcut fiul „holigofren” şi i-a rupt un pliant. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

"Trebuie să ne uităm la modul în care un partid mare stă în genunchi în faţa unui interlop. Dincolo de caterinca pe care o face mereu Piedone, acesta e un mare adevăr, lucru pe care-l probăm cu experienţa de acum două zile: îmi vedeam de campania mea electorală şi omul ăsta vine cu expresii tipice mafiote, mă înconjoară şi omul nu reuşeşte să lege două vorbe.

E la fel şi în Consiliul Local. El nu mai vine în Consiliul Local - am avut şi azi şedinţă – de frica unei confruntări cu mine. Eu nu înţeleg cum de a venit să mă confrunte (pe stradă), ştiind că nu poate să o facă. Noi eram acolo de două ore să strângem semnături pentru campanie şi, la un moment dat, am văzut cum se strâng oameni de campanie ai lui Piedone şi au încercat să ne împingă de acolo în stilul mafiot clasic”, a mai declarat Alexandru Dimitriu.

Reamintim ca premierul PSD Marcel Ciolacu l-a invitat public pe Cristian Popescu Piedone să-şi negocieze retragerea. Retragerea lui Piedone ar propulsa-o pe Gabriela Firea în frunte în cursa pentru Primăria Capitalei.

„Fac un apel la un prieten de-al meu, la un prieten de-al fratelui meu, cunoştinţă de peste 30 de ani, Cristian Popescu Piedone. Cred că în viaţă trebuie să ne aşezăm la masa, să nu avem orgolii şi să reuşim să construim ce este cel mai bine pentru Bucureşti.

(…) Sunt ferm convins că Piedone va primi mesajul meu şi împreună vom depăşi orgoliile şi vom trece la un mod în care trebuie să construim, să vedem cum scrie la Federaţia de Tenis, cum să servim mai bine pentru bucureşteni şi pentru România.

(…) Domnul Piedone este un primar foarte bun pentru Sectorul 5. Cred că vom putea să ne aşezăm la masa să închidem această discuţie privind sectoare şi primăria generală, spre binele Bucureştiului, nu spre binele personal”, a declarat Ciolacu la ceremonia de lansare a candidaturii lui Rareş Hopincă la Primăria Sectorului 2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor