Acuzat de hărţuire sexuală, rectorul Academiei de Poliţie demisionează

Deşi neagă vehement acuzaţiile de hărţuire sexuală care au apărut în presă şi susţine că e vorba despre un "incident creat artificial", rectorul Academiei de Poliţie a anunţat că a luat decizia să facă un pas în spate în urma scandalului.
Daniel Costel Torje
Daniel Costel Torje (Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza")

Rectorul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", Daniel Costel Torje, a anunţat, vineri, că îşi înaintează demisia din funcţie, după ce a fost acuzat de o studentă la drept că a hărţuit-o sexual. Ministerul de Interne condus de Carmen Dan a anunţat că va face verificări în acest caz.

Potrivit publicaţiei Incisiv de Prahova, rectorul ar fi hărţuit-o sexual pe studentă în timpul sesiunii din iulie 2017. În replică, Torje susţine că are de-a face cu un "incident creat artificial" şi se plânge că este hărţuit de controale.

Reacţia lui Torje

„Ceea ce a apărut în presă sunt invenţii şi mizerii incalificabile. Este un subiect inventat. Dezmint categoric orice implicare a mea într-un astfel de scandal, care urmăreşte în fapt plecarea mea din funcţia de rector. Din poziţia în care sunt, de angajat al M.A.I., nu-mi este îngăduit să ies în spaţiul public pentru a prezenta toate dovezile prin care eu am fost împiedicat să-mi exercit funcţia de rector şi presiunile l-a care am fost supus pentru a renunţa la această funcţie. Nu vreau să fac parte din acest „război naţional”. Sunt un simplu funcţionar al statului care, prin conştiinciozitate şi rigurozitate, încerc să-mi îndeplinesc atribuţiile de serviciu. Iubesc instituţia pe care am slujit-o peste 25 de ani.

Nu pot accepta ca numele ei să fie târât în tot felul de scandaluri publice pe subiecte care nu au nicio legătură cu realitatea. Iubesc uniforma şi îmi respect colegii care, cu devotament şi profesionalism, slujesc această ţară. Din respect pentru ei şi pentru ceea ce trebuie să însemne, într-o societate civilizată, cuvintele onoare şi demnitate voi renunţa la funcţia de rector al Academiei de Poliţie. În acelaşi timp, mă pun la dispoziţia organelor abilitate pentru a se stabili dacă afirmaţiile mele sunt adevărate. În prima şedinţă a Senatului universitar am să-mi prezint demisia. Le mulţumesc public tuturor celor care au avut încredere în mine, în profesionalismul şi caracterul meu”, a transmis Daniel Costel Torje.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne