"După atâţia ani lumea încă cere bucăţele, pâine, o mărire de salariu!" - participant la revolta muncitorilor braşoveni

Se încarcă player-ul...

"Cel care m-a avut în pază cât am fost deportat, Diamandescu, a ajuns general după Revoluţie şi a nimicit Piaţa Universităţii, asta s-a întâmplat în România, cei ce au fost la putere, torţionarii, nici măcar după moarte nu se acceptă că sunt torţionari", a explicat joi, Marius Neculaescu, participant la revolta din 1987 a muncitorilor de la Braşov, cum a evoluat realitatea româneasca după Revoluţie.

Potrivit braşoveanului, lupta celor care în 1987 au îndurat bătăi crunte pentru curajul de a fi strigat "Jos comunismul!" trebuie continuată. Guvernanţii trebuie forţaţi să lucreze pentru popor. Altfel, România va pierde ceea ce are cel mai de preţ: speranţă într-un viitor mai bun.

"Cu surpriză văd că după atâţia ani lumea încă cere bucăţele, o pâine, o mărire de salariu. Oamenii ăştia, mişcările civice care încep să trepideze şi să mişte balanţa în societatea românească ar trebui să mişte balanţa spre altceva, spre un viitor mai bun, să forţeze guvernanţii prin mişcări, prin proteste, să lucreze pentru oameni, pentru România, să sancţioneze cel mai mic derapaj, să îi forţeze să repună ţara pe şine, pe o cale dreaptă şi să nu mai accepte firmituri căzute de la masa bugetului bogaţilor, să-şi ceară dreptul la o viaţă bună, o viaţă corectă, o viaţă demnă, nu e normal să lucrezi în România şi să aştepţi să vină bani de la fiul plecat în Austria, Germania să îţi poţi susţine viaţa.

Dacă nu înţelegem repede asta, poporul ăsta îşi va pierde ce are mai de preţ, speranţa într-un viitor mai bun", spune braşoveanul.