Ziua 86. "Parlamentul şi Guvernul nu fac altceva decât să lucreze pentru infractori!"

Imnul României şi scandarea "Demisia" au răsunat din nou sub ferestrele clădirii unde "noaptea, ca hoţii", a fost adoptată OUG 13.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

În timp ce în Parlament se vorbeşte tot mai mult şi mai des despre graţieri, despre dezincriminări etc., protestatarii #rezist au revenit la Guvern, pentru a 86-a seară consecutiv, cerând demisia lui Grindeanu, Dragnea şi Tăriceanu şi plecarea corupţilor din demnităţile publice.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Spre deosebire de alte seri, protestatarii au întâmpinat probleme la venirea în faţa Guvernului. Jandarmii nu i-au lăsat să se instaleze în Piaţă până la ora 21:00, chiar dacă era goală, pe motiv că taximetriştii, care protestaseră mai devreme, aveau autorizaţie până la ora respectivă.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Reamintim că din 31 ianuarie (momentul adoptării OUG 13) şi până acum, în Piaţa Victoriei s-a protestat non-stop, oamenii cerând de fiecare dată ca cei care au modificat Codurile Penale în favoarea corupţilor să plece din viaţa politică. Protestele au continuat şi după abrogarea OUG 13 căci Puterea a încercat, în continuu, să reînvie OUG 13 prin noi şi noi proiecte de lege.

Astfel, nu mai demult de ieri Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege prin care se desfiinţează noţiunea de conflict de interese pentru funcţionarii publici, aceasta fiind înlocuită cu sintagma "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Cât despre corupţii ajunşi după gratii, parlamentarii se gândesc şi la aceştia, propunând graţieri inclusiv pentru cei ce au luat mită căci "în administraţia românească, prostia produce daune mai mari decât corupţia, prostia şi incompetenţa."

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Da, sunt în stradă de 86 de zile şi voi fi şi de acum înainte atât cât va fi nevoie. De trei luni de zile atât Parlamentul cât şi Guvernul nu fac altceva decât să lucreze pentru infractori. Nu îi interesează că nu avem şcoli, că mor oamenii în spitale mizerabile din cauza infecţiilor, că nu avem infrastructură. Pe ei nu îi interesează decât cum să scape hoţii şi penalii de închisoare. Şi să fim serioşi, văd că forma OUG 13 nu numai că nu a murit, dar este repusă în drepturi amendament cu amendament.

Ieri a fost votată în Parlament legea care desfiinţează noţiunea de conflict de interese. Zilele acestea se rediscută despre abuzul în serviciu, graţierea este iar în prim-plan. Eu nu înţeleg de ce cu toate astea nu suntem în stradă decât noi, ultimele zeci de rezistenţi rămasi. De ce lumea stă în casă, oare chiar nu le mai pasă? Eu sunt din ce în ce mai speriată şi îngrijorată de ce se întâmplă şi chiar dacă de 86 de zile stau mai mult în stradă decât acasă, nu am cum să abandonez lupta. Pentru că, în definitiv, este o luptă. Am sentimentul că acum ţara mea are nevoie de mine şi de noi mai mult ca oricând", spune o protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Vreau ca acest guvern să plece şi să vină altul, format din persoane fără probleme penale", spune o altă protestatară, care vorbeste despre dorinţa de normalitate.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Vreau să trăiesc într-o ţară cu o democraţie veritabilă, în care aleşii poporului să lucreze pentru interesul acestuia şi nu pentru interese de grup sau, punctual, ale unor persoane din coaliţia PSD+ALDE. Vreau să văd preocupare pentru problemele reale ale ţării, printre care sănătatea şi învăţământul ar trebui să fie prioritare.

Un popor educat şi sănătos, pentru asta ar trebui să lucreze aleşii noştri. În loc de asta, aproape imediat după ce au câştigat alegerile, au început, Guvern şi Parlament, un adevărat asalt asupra Justiţiei. Guvernul a emis ordonanţe, precum mult cunoscuta OUG13, abrogată în urma protestelor cetăţenilor, pentru favorizarea corupţilor şi a celor vinovaţi de abuz în serviciu, pe de-o parte, şi pentru amnistiere şi graţiere a unor pedepse, pentru a-i scoate din puşcării, pe cei deja condamnaţi, pe de altă parte.

Nevoiţi să abroge OUG13, au trecut la treabă în Parlament, unde, încet, încet, vedem că transpun în lege toate aberaţiile din sus-numita ordonanţă. Nici nu e singura nenorocire, Parlamentul este foarte ocupat, emite legi după legi care de care cu efecte mai distrugătoare, printre care cea prin care au dat drumul la nepotisme, eliminând conflictul de interese, astfel încât să-şi poată angaja toate rubedeniile în sectorul public, adică pe banii noştri, sector public, unde, deloc întâmplător, se vor mări salariile.

Nu mai spun de încercările repetate de a-i demite pe Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA şi pe Augustin Lazăr, Procurorul General, pentru a-şi pune în loc marionetele care vor juca aşa cum le cântă ei.

Ori aşa ceva este inadmisibil şi nu trebuie să tolerăm. Avem nevoie de o Justiţie puternică şi pentru asta sunt decisă să ies în stradă şi de aici înainte. Aştept revigorarea protestului, pentru că, dragi compatrioţi, problemele au rămas aceleaşi, doar că nu sunt atât de vizibile, pentru că şi-au însuşit lecţia şi acţionează cu paşi mărunţi, dar păstrând aceeaşi direcţie. Nu trebuie să le permitem, e în joc viitorul nostru!", spune protestatara.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Un alt protestatar vorbeşte şi el despre "o aberaţie tenebroasă pe care coaliţia PSD-ALDE mânată de la spate de Dragnea o execută în Parlament."

"Condamnatul penal Liviu Dragnea, după ce a primit hotărârea definitivă de la Justiţie, pune comisia juridică vasală din Parlament să legifereze pentru graţierea condamnaţilor la închisoare. CEDO a spus în clar că aceasta nu este o soluţie aşteptată de către ei, legiferările pe această temă nu sunt în concordanţă cu aşteptările CEDO şi alte comisii europene. Nu poţi să scoţi puşcăriaşii din închisori pentru că nu te ocupi de închisori. Nu poţi să scoţi bolnavii din spitale pentru că nu te ocupi de spitale. Nu poţi să scoţi elevii din şcoli pentru că nu te ocupi de şcoli.

Nu poţi să faci aceste lucruri în faţa unui popor care se uită la tine consternat, uimit, năuc şi iritat. Este o aberaţie tenebroasă pe care coaliţia PSD-ALDE mânată de la spate de Dragnea o execută în Parlament. Ca om de bine, privesc cum hoţii sunt graţiaţi, cum se manipulează prin presă că trebuie să existe momente 0, -50, 27, este total aberant şi clar intenţionat să scape de puşcărie pe cei care timp de 27 de ani au furat în voie banul public.

Se aliază duşmani declaraţi de pe vremuri, se folosesc de televiziuni ale unor puşcăriaşi sau fugari, se deconspiră şi se aruncă singuri în aer pentru că este ultima lor strigare. Lebăduţa coruptă moare. Moare în pielea goală. Nu mai are nicio carte de jucat decât să se arate în toată ticăloşia ei. Ei bine, fraţilor, aceste lucruri mă fac să cred că aud trompeta biruinţei!", declară un protestatar.