Ziua 415. Dragnea şi Tăriceanu au avut termen pentru fapte penale. Dragi compatrioţi, ce mai aşteptaţi? De ce nu suntem în stradă milioane?

Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii #rezist au revenit, în pofida vremii reci, în Piaţa Victoriei, loc unde de 415 zile consecutiv, mai exact de la adoptarea OUG 13, se protestează pentru plecarea penalilor din funcţii publice şi pentru o justiţie curată, ferită de ingerinţele politicului. Cum protestul de astăzi are loc chiar în ziua în care atât Dragnea cât şi Tăriceanu - preşedinţi ai celor două camere ale Parlamentului şi ai partidelor ce conduc ţara - s-au prezentat în calitate de inculpaţi la Înalta Curte, protestatarii reamintesc că într-o ţară democratică n-ar fi admisibil aşa ceva.

"A trecut un an de proteste şi în fiecare zi s-au adăugat noi şi noi motive care ne forţează să le continuăm. Îmi aduce aminte Facebook că anul trecut, în a 50-a zi de protest continuu, scriam despre lipsa de dialog între putere şi protestatari. Despre dispreţul suveran al acesteia la adresa noastră, a celor care ne dorim să trăim într-o Românie liberă, democratică, prosperă. Evident că această atitudine de sfidare a bunului-simţ a continuat şi chiar a escaladat de-a lungul acestui an.

Constant, pe lângă revoltă, zi de zi, m-a încercat un copleşitor sentiment de ruşine. Astăzi a fost iar o astfel de zi teribilă, în care mi-a fost ruşine pentru mine, pentru noi, ca societate. Pe cine am ales, prezentându-ne la vot, dar mai ales lipsind de la vot, să ne conducă?! Cei doi preşedinţi ai camerelor Parlamentului au avut termene de judecată la ICCJ, amândoi pentru fapte penale.

Unul dintre aceştia, şeful PSD, are deja o condamnare penală, precum şi alte dosare la DNA. În ce ţară din lume, exceptându-le pe cele care nu sunt democraţii, se mai întâmplă aşa ceva? Ruşinos. Strigător la cer. Periculos. Oamenii aceştia au destinele ţării, destinele noastre, pe mână. Oamenii aceştia au în Parlament o majoritate confortabilă - mulţumesc, UDMR! - care le permite să schimbe toate legile după cum au interese şi, după cum vedem în fiecare zi, asta şi fac.

Legile Justiţiei, întoarse de la CCR, trecute pe foarte repede-înainte, fără dezbateri, fără amendamentele opoziţiei. Legi prin care Justiţia va fi subordonată politic iar lupta anti-corupţie va fi anihilată. Legi prin care sunt ciuntite prerogativele Preşedintelui şi se concentrează toată puterea în mâna Parlamentului, practic în mâna unui singur om. De ce? Pentru că pot. Pentru că noi le-am permis şi le permitem", declară o protestatară.

Şi în timp ce condamnaţii şi inculpaţii fac legi, pe de altă parte protestatarii oneşti sunt amendaţi de jandarmerie pentru simplul fapt că au ieşit în stradă să sancţioneze necinstea, atrage atenţia protestatara. Şi, mai mult, liderul PSD vorbeşte de o lege a defăimării.

"În paralel continuă atacurile şi intimidările la adresa protestatarilor, sunt amendaţi, în dispreţul Constituţiei, zeci dintre aceştia, de către Jandarmeria devenită o simplă unealtă în mâna Puterii. Absurdul a fost dus atât de departe încât prietenul nostru Ioan Duia a fost amendat cu 2.000 lei pentru că ar fi scandat lozinci când el este surdo-mut!

În plus, Daddy vorbeşte despre o lege a defăimării care să pedepsească cu închisoare pe toţi cei care vor avea îndrăzneala să spună adevărul despre guvernarea PSD-ALDE-UDMR. În curând, până şi să gândim ne va fi interzis. E deja prea mult, mult prea mult. Merg prea departe! Ajunge!", spune protestatara, lansând un apel la mobilizare, căci lucrurile nu mai pot continua aşa.

"Dragii mei compatrioţi, spuneţi-mi, ce mai aşteptaţi? De ce nu suntem în stradă milioane? Ce aşteptăm? Să ne vină salvarea de la UE, NATO, SUA? Să ne cadă din cer? Nu se va întâmpla. Fără noi nu se poate. Sigur că cei amintiţi ne acordă tot sprijinul dar, oameni buni, vă rog să înţelegeţi, fără noi nu se poate. Nu va veni nimeni să ne facă curăţenie în propria casă. E treaba noastră şi haideţi să ne-o facem. Acum, cât încă nu e prea târziu.

Vă rog, vă implor chiar, să lăsăm orice pare că ne separă şi împreună să continuăm bătălia pentru un viitor aici, în ţară. În această bătălie este nevoie de fiecare dintre noi, fiecare cum ştie, cum poate şi cât poate. Puterea noastră stă în număr şi în faptul că protestele sunt paşnice. Haideţi să ne adunăm un milion şi să nu mai plecăm din stradă până când nu vor pleca ei. Libertatea nu e de vânzare! Principiile nu se negociază!", concluzionează protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne