Ziua 377. "Treziţi-vă! Salariile scad, inflaţia creşte!"/"Europarlamentari români s-au exprimat ca nişte ţoape ţâfnoase"

Protestele continuă, la fel cum continuă "sfidările şi aroganţa politicienilor incompetenţi şi impostori", transmit protestatarii, reveniţi în Piaţa Victoriei pentru a 377-a seară consecutiv de la adoptarea OUG 13.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii au revenit, pentru a 377-a seară consecutiv, în Piaţa Victoriei, lângă Guvern, indignaţi de faptul că, în timp ce nu mai pridideşte cu atacurile la adresa Justiţiei, coaliţia PSD/ALDE pune economia pe butuci şi-i sărăceşte pe români, pe zi ce trece. Astfel, veniturile multor cetăţeni vor scădea în urma trecerii contribuţiilor sociale de la angajat la angajator şi a aplicării legii salarizării unitare, reamintesc protestatarii.

Protestul de astăzi a fost mediatizat pe reţelele sociale sub sloganul "Treziţi-vă, salariile scad, inflaţia creşte!". În apelul lor, iniţiatorii au reamintit că "milioane de români vor avea salariile mai mici ca în 2017 în urma ”revoluţiei fiscale”, i-au îndemnat pe cetăţeni să li se alăture şi au cerut sindicatelor "să se se ralieze protestului, să scoată oamenii în stradă dimineaţa şi după-amiază în timpul săptămânii şi să declanşeze GREVA GENERALĂ!"

Proteste similare au fost anunţate şi în alte oraşe. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

"Protestele noastre continuă, la fel cum continuă sfidările şi aroganţa politicienilor incompetenţi şi impostori. De fapt mi s-ar părea cu sens să crească şi numărul protestatarilor şi consistenţa mesajelor noastre, fiindcă ceea ce ne servesc politicienii este de asemenea din ce în ce mai rău. Este revoltător să auzim declaraţiile lor, încercând să explice că noutăţile cu care ne-au „pricopsit” în 2018 sunt de fapt de bine şi fie nu înţelegem noi, fie este altcineva de vină – patroni care nu măresc salarii sau nişte oameni care nu calculează corect.

Li s-a spus în mod repetat încă din 2017 să facă dezbateri deschise şi studii de impact pentru schimbările pe care le vor, iar acum ne trezim că vine câte o doamnă ministru să dea explicaţii fantastice – se umblă chiar la nuanţe tehnice, încercând să ne ameţească cu diferenţa dintre „salarii” şi „venituri”, însă încăpăţânându-se oricum să insiste că de fapt oamenilor nu le este mai rău. De parcă oamenii au nevoie de explicaţii de ministru ca să înţeleagă că rămân cu mai puţini bani în buzunar.

Nu mai zic şi de momentele stânjenitoare din forurile europene, unde am văzut europarlamentari români exprimându-se ca nişte ţoape ţâfnoase, care se lamentau demagogic cam ca atunci când sunt invitaţi prin studiourile televiziunilor de partid. Până la urmă ne-a devenit din ce în ce mai clar că cei din PSD şi ALDE sunt tot mai dispuşi să îşi asume explicit defilarea cu politicieni cu probleme penale în fruntea plutonului lor. Noi le cerem în continuare să facă asta în direcţia corectă, cu plutonul înainte spre tribunal, nu spre butoanele puterii", transmite un protestatar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne