Ziua 349. "Am ajuns ca 18 % să facă ţara slută! Nu vreau să cred că ne merităm soarta!"

Cetăţenii trebuie să se mobilizeze şi să nu lase coaliţia la putere să ducă România înapoi, transmit protestatarii reveniţi pentru a 349-a seară consecutiv lângă Guvern.
Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times)

Zi de zi România este lovită de noi scandaluri care arată că ţara este mâncată de cangrena corupţiei. În spitale viaţa e tranzacţionată pe bani, MAI-ul îşi înfăţişează un chip boţit de cazul "pedofilului din lift" - şi nu numai - şi toate acestea pentru că ţara este condusă de politicieni care pun propriul interes deasupra celui al cetăţenilor. Această situaţie trebuie să se schimbe, transmit protestatarii reveniţi lângă Guvern.

Indignaţi de necontenitul atac asupra Justiţiei, oamenii reveniţi lângă clădirea Executivului, care astă-iarnă adopta OUG 13 pentru ca acum să umble la modificat Codurile Penale, reamintesc că pe 20 ianuarie în Bucureşti va fi un mare protest şi-i invită pe toţi cei interesaţi de soarta ţării să li se alăture.

De altfel, anterior protestului din Piaţa Victoriei, câţiva #rezistenti au participat la un flash-mob în Gara de Nord, unde au afişat pancarte şi au încercat să îi mobilizeze pe cetăţeni să ia parte la mega-protestul pentru apărarea Justiţiei programat pentru 20 ianuarie în Capitală. De ce este necesar ca lumea să iasă masiv în stradă? Pentru ca România să nu fie dusă înapoi şi pentru a se pune stavilă corupţiei care a afectat toate domeniile, explică protestatarii:

"În ultimele zile s-a vorbit despre tot felul de scandaluri. Avem corupţie în MAI, avem în spitale, avem peste tot.

Există o bătălie în PSD pentru “tron”, dar ei tot hoţi sunt. Toate acestea sunt în folosul PSD/ALDE/UDMR, pentru că este linişte faţă de Legile Justiţiei!

Problema lor suntem noi, cetăţenii, care nu uităm şi ne mobilizăm pentru sâmbătă, 20 ianuarie. Nu-i lăsăm să ducă ţara asta înapoi, chiar dacă folosesc Jandarmeria ca instrument de represiune, Jandarmerie care este “desfiinţată” în instanţă, dar care continuă să facă abuzuri! Noi, românii, vom spune pe 20 ianuarie - Nu Corupţiei!", trasmite un protestatar.

O altă protestatară deplânge faptul că românii au permis fie prin votul lor, fie prin absenţa de la urne, ca în fruntea ţării să ajungă "o gaşcă de agramaţi" şi de hoţi.

"Ceea ce mă revoltă la concetăţenii mei este că, fiind oameni cinstiţi, cu carte, au votat o gaşcă de agramaţi şi prăduitori sau au stat acasă, lăsându-se duşi de val şi plângându-se apoi de locul în care i-a adus...", spune protestatara.

O altă protestatară aminteşte că democraţia nu este un cadou, ea a fost obţinută cu sânge şi trebuie păstrată cu vigilenţă:

Pancarda mea din această seară este : "PSD TRĂDĂTORI, HOŢI şi MAFIOŢI, DISPREŢ pentru TOŢI!...PLECAŢI!...ANTICIPATE!"

"În Februarie 2017, când am fost întrebată cât timp mai vin la protest v-am răspuns că "până pleacă PSD- ul"...M-am ţinut de cuvânt şi pe caniculă, ploaie, vânt sau ger şi chiar la cumpăna dintre ani!...Am avut un an greu, soţul a suferit 2 infarcturi, acum 3 luni, a fost operat şi salvat şi, înainte de Crăciun, a decedat mama-soacră, dar, nimic nu m-a oprit să protestez împotriva acestor nemernici, care vor să şteargă cu buretele succesele noastre din perioada post-decembristă!

Am avut neşansa ca o parte a populaţiei să creadă în planul mincinos de guvernare, votându-i, şi pe de altă parte de a NU se prezenta la vot o mare parte dintre cei care-i dispreţuiau dintotdeauna, fără să-şi fructifice dreptul de a-şi anula buletinul de vot. Aşa stând lucrurile, am ajuns ca 18 % să facă ţara slută, 3.200.000 să decidă pentru 6.400.000!

Nu vreau să cred că ne merităm soarta!!!!...Vreau să cred că am primit o lecţie de democraţie, ea învăţându-se în zeci de ani sau chiar sute! Democraţia nu este un cadou, s-a obţinut cu vărsare de sânge şi trebuie s-o păstram cu vigilenţă, ceea ce ne "încăpăţânăm" s-o facem protestând. Totul a luat-o la vale şi absolut totul îşi are rădăcina în corupţie, indiferent de domeniu!

Corupţia şi apetitul pentru corupţie pot fi frânate numai cu o legislaţie coerentă şi severă, de aceea trebuie început cu Justiţia, care este imperios necesară, pentru ca ea să rămână independentă, fără "căciulă" politică şi s-o facem din ce în ce mai puternică. Odată obţinută victoria, restul se aşează de la sine în absolut toate domeniile vitale ale unei ţări demne şi prospere cu un viitor pe termen lung", spune protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne