Ziua 347. "Nu putem sta cu capul jos când ţara şi viitorul ne sunt furate!"

Hoţii urmăresc să deţină controlul pentru a fura în linişte şi întrebarea care se pune este: suntem o ţară de laşi, îi vom lăsa? transmit protestatarii veniţi în Piaţa Victoriei.
Protest
Protest

Protestatarii au revenit pentru a 347-a seară consecutiv în Piaţa Victoriei, lângă Guvern, loc unde de pe 31 ianuarie anul trecut se protestează zilnic pentru plecarea corupţilor din fruntea ţării şi pentru o Justiţie curată, care să lucreze în folosul cetăţenilor, nu al politicienilor "penali."

Cum protestul de astăzi coincide cu apariţia în presă a informaţiei că Inspecţia Judiciară o cercetează disciplinar pe şefa DNA pe motiv că ar fi încălcat de trei ori statutul magistratului (acuzaţiile având la bază o înregistrare difuzată de RTV, despre care Kovesi a susţinut că este trucată), cetăţenii reamintesc că anul a debutat cu un "atac frontal" la instituţiile statului.

"A început 2018 cu un atac frontal la instituţiile statului, instituţii care investighează “faptele”. Luni au lovit Poliţia, astăzi au dat în DNA. Hoţii urmăresc să deţină controlul pentru a fura în linişte! Fraţilor, Corupţia Ucide! Ce trebuie să mai facă să le spunem că nu mai vrem aşa? Suntem o ţară de laşi? Nu! Eu şi prietenii mei refuzăm să-i lăsăm să ne ia ŢARA!", spune un protestatar.

Anterior protestului de lângă Guvern, unii dintre protestatari au organizat un flash-mob la metrou, la Piaţa Unirii, unde au afişat pancarte cu mesaje prin care să-i mobilizeze pe bucureşteni la mega-protestul pentru Justiţie ce urmează să aibă loc pe 20 ianuarie în Capitală (mai multe informaţii, aici).

"Am încercat să amintim românilor că nu putem sta cu capul jos când ţara şi viitorul ne sunt furate. Câţiva ne-au trimis la muncă, unul a întrebat cine ne plăteşte dar sute de oameni au spus 'ne vedem în Piaţă (Universităţii) pe 20 şi ne aducem prietenii'. Este tot ce putem spera. Cel mai bun răspuns l-am primit de la un băiat căruia i-am mulţumit că a luat un flyer şi care mi-a spus "nu trebuie să ne mulţumim reciproc că suntem toţi români şi suntem împreună în asta", a declarat unul dintre participanţii la flash-mob.