Ziua 341. "Singurul lucru de care se mai sperie e poporul, strada. E singura soluţie pentru a-i opri"

Pentru a 341-a seară consecutiv, protestatarii #rezist revin în Piaţa Victoriei, declarându-se determinaţi să iasă în stradă, din nou şi din nou, până când vor percepe o schimbare reală în modul în care este condusă ţara.
Protest
Protest (Epoch Times)

Sigura soluţie pe care o mai au românii pentru a opri dezastrul spre care se îndreaptă ţară, intrată după alegeri în zodia PSD-ALDE, este să iasă masiv în stradă, a fost mesajul transmis sâmbătă de protestatarii #rezist, care au devenit o prezenţă nelipsită din faţa Guvernului.

„Sunt oameni care de aproape un an de zile, de când a fost emisă O.U.G. 13 la finele lui ianuarie 2017, vin neîncetat în Piaţa Victoriei să protesteze. Nu trebuie să îi lăsăm singuri! Deşi sunt neobosiţi, sunt o mână de oameni. Iar singurul lucru de care se mai sperie cei care deţin puterea este poporul, strada. Este singura soluţie pe care o mai avem la îndemână pentru a îi opri. Altfel ei sfărâmă sub tăvălugul lor tot ce încă mai funcţionează în ţară. Au continuat să îşi croiască legile justiţiei aşa cum au vrut, în funcţie de nevoile fiecărui penal dintre ei. Au făcut legi pentru câte o persoană. Au furat şi vor să scape nepedepsiţi, iar subjugarea justiţiei este unul dintre obiectivele lor majore”, a declarat un protestatar.

În opinia tânărului, fără o Justiţie independentă, fără stat de drept, România o ia într-o direcţie ce duce în afara Europei moderne şi deja merge pe acel drum.

„La asta contribuie şi măsurile dezastruoase de distrugere a economiei şi de involuţie a infrastructurii, a sistemelor vitale, precum sănătate şi învăţământ. Poate părea demn de o teorie conspiraţionistă, dar devine tot mai evident că sunt oameni la vârful politicii româneşti care reprezintă interese anti-naţionale, care vor îndepărtarea României de valorile europene, de valorile occidentale. Numai noi îi mai putem opri. Aşa că dacă împărtăşiţi aceste valori – Stat de Drept, Justiţie independentă, dezvoltare economică, asanarea sistemelor de sănătate şi învăţământ prin oameni competenţi – haideţi să ne alăturăm celor care susţin aceste valori prin protestele lor. Dacă nu zi de zi, măcar o dată pe săptămână, la două săptămâni, fiecare cum poate, însă haideţi să arătăm că suntem mulţi şi uniţi”, a precizat protestatarul.

La rândul său, un alt manifestant s-a arătat dezamăgit de "pasivitatea" românilor de la alegerile trecute.

„Mai avem două săptămâni până la cel mai mare protest din acest an. Ieri s-a ales noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii, iar la şedinţa premergătoare a participat şi Preşedintele, care a tras un nou semnal de alarmă. Doar că, Domnule Preşedinte aşteptăm şi fapte, fapte care se lasă aşteptate de aproape un an! Am înţeles că nu aveţi multe "gloanţe", dar prin acceptarea în Guvern a unor "suspecţi" de infracţiuni, plagiate şi altele, nu faceţi altceva decât să fiţi "vinovat moral". Din păcate este nevoie de cetăţeni în stradă pentru că în 2016 au stat "pasivi" şi au ieşit hoţii, care atacă Justiţia, Justiţie care-i va condamna atâta timp cât rămâne independentă! Hoţii îşi schimbă "statutul intern", dar cred că este un "filtru" pentru cei corecţi (nu ştiu dacă sunt în PSD). Dacă eşti corect, nu ai ce căuta în PSD”, a declarat protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne