Ziua 323. "Hai la Senat să oprim Puterea să arunce Justiţia în aer!". Nou protest împotriva modificării legilor Justiţiei

Prin modul în care au procedat astăzi cu prima dintre legile Justiţiei, Puterea a demonstrat că ignoră şi chiar sfidează specialiştii în justiţie, societatea civilă, ambasadorii, UE etc. Pentru a scăpa de închisoare şi dosare penale sunt dispuşi să arunce în aer Justiţia iar cetăţenii trebuie să spună NU, transmit protestatarii.
Loredana Diacu
19.12.2017

alte articole

Protest la Parlament (Epoch Times)
Loredana Diacu
19.12.2017

UPDATE: Locaţia protestului a fost schimbată. În jur de 200 de persoane s-au adunat pe latura dinspre Izvor a Parlamentului, vis-a-vis de intrarea în Camera Deputaţilor.

"Este clar că de un an de zile scopul PSD-ului este de a îngenunchea justiţia din România! Ei vor ca justiţia să le fie subordonată şi acest aspect este de neacceptat. Societatea civilă a reacţionat de fiecare dată când au fost derapaje grave. Opoziţia a transmis şi ea punctul de vedere. Europa şi SUA au tras un semnal de alarmă încă de la OUG 13. Acum, magistraţii protestează în faţa acestei calamităţi care se poate abate peste România.

Mă întreb, care este scopul acestor schimbări? Refuz să cred că pentru Dragnea şi pentru Tăriceanu şi alţii ca ei ne îndreptăm către o dictatură. Din păcate, în anumite momente-cheie poporul român a fos complice şi nu a reacţionat. Este comod să nu te implici, dar cu ce preţ? Ne este dor de comunişti? Nu ne dorim o justiţie independentă? Nu avem nevoie de un sistem medical la standarde europene? Aşa-zişii politicieni împreună cu o parte din media au reuşit a scinda românii în tabere cu valori diferite. Sau mai bine spus, o tabără fără valori şi una care luptă şi strigă din răsputeri “nu” în faţa acestor criminali ai democraţiei. Mă uit la istoria noastră şi îmi pare că românii sunt mereu victimele acestor situaţii. Ştiu sigur că atât timp cât nu ne vom cunoaşte istoria nu vom învăţa din greşelile trecutului şi nu vom putea acţiona corect. Propaganda şi manipularea vor avea succes cât nu vom fi conştienţi de istoria noastră", spune o protestatară.

În paralel cu protestul de lângă Parlament, şi în Piaţa Victoriei urmează să se strângă câteva persoane, pentru a păstra continuitatea acestui demers, ajuns acum la seara 323.

***

Pe Facebook s-a dat semnalul de mobilizare pentru un nou protest împotriva modificării legilor Justiţiei. Indignaţi că "sub comanda lui Călin Popescu Tăriceanu, PSD-ALDE votează la foc automat Legea 303, din pachetul Legilor Justiţiei", mai multe grupuri civice le transmit românilor că este timpul să se mobilizeze, pentru ca Puterea să nu arunce Justiţia în aer. Evenimentul este programat să înceapă astăzi, la ora 15.00, pe trotuarul de vizavi de intrarea în Senat.

"Ceea ce trebuia să fie o dezbatere parlamentară a devenit o glumă proastă: amendamentele au primit doar 40 de secunde fiecare pentru a fi dezbătute. Este aceeaşi Lege împotriva căreia procurorii şi judecătorii din toată ţara au protestat, vehement. Hai la Senat să oprim Puterea să arunce Justiţia în aer!

Este foarte important să nu fiţi violenţi!
Chiar dacă încearcă să vă provoace nu are rost să fiţi violenţi cu jandarmii, nu ei sunt vinovaţi, ci aceia care le dau ordine. Iar sursa problemelor este tot în Parlament, pentru că acolo îşi practică Puterea adevărata desfăşurare de forţă legislativă, prin abuz", se transmite pe pagina evenimentului.

"M-am învoit de la muncă şi plec către Senat. Este strigător la cer, ceea ce se întâmplă în momentul acesta este un atac grav la democraţie. Au acordat doar 40 de secunde pentru dezbaterea unui amendament şi au renunţat la Buget.

Pe lângă gravitatea legilor pe care vor să le modifice, mă deranjează modalitatea prin care o fac, parcă suntem la un bâlci ieftin, unde legile justiţiei şi cele ale Codului penal sunt puse pe tarabă şi vândute pe nimic. Continuă să ignore, să sfideze, orice fel de atenţionare de la specialiştii în justiţie (magistraţi, avocaţi, chiar şi Asociaţia Studenţilor în Drept a dat un comunicat), de la ambasadori, Uniunea Europeană până la ultimul cetăţean conştient. Tot ce îşi doresc este să scape de închisoare şi dosare penale. Ne vedem la Senat", declară un protestatar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor