Ziua 242. "Hoţia, incompetenţa, corupţia, nepotismul nu au ce căuta în statul pe care îl finanţăm noi"

Trebuie să mergem peste politicienii care ne conduc şi să le spunem că hoţia, incompetenţa, corupţia, nepotismul nu au ce căuta în statul pe care îl finanţăm şi îl susţinem NOI, au transmis protestatarii #rezist, reveniţi din nou, "pe baricade", în Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

Ajunşi de mult la limita răbdării, protestatarii #rezist cer, direct din stradă, o schimbare fundamentală a modului în care se face politică în ţara noastră, în condiţiile în care apărarea intereselor corupţilor şi jefuirea bugetului de stat par a fi prioritare pentru o mare parte din clasa politică aflată la conducere.

"Statul, cel de care depinde viaţa tuturor românilor, este vulnerabil, este un sistem foarte firav. Câţiva infractori de rând au reuşit să îl încăpuşeze, au reuşit să se infiltreze în toate structurile lui. Învăţământul, sănătatea, justiţia, infrastructura sunt acum în mâinile unor penali, şi statul este oglinda lor. Sănătatea ta, educaţia copilului tău, pensia ta, afacerea ta, locul tău de muncă depind acum de un infractor penal condamnat. Asta este vulnerabilitatea unei structuri aşa mari precum statul, poate fi deturnat de către grupări mafiote. Nu este nevoie de mulţi, doar câţiva mafioţi puşi pe făcut rău României", a declarat un tânăr.

Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarul consideră greu de înţeles cum un sistem aşa de complex nu are mecanisme intrinseci de protecţie împotriva unor astfel de situaţii.

"Este greu de înţeles cum un sistem atât de complex girat de noi prin vot, prin bani, prin muncă, permite asemenea anomalii, statul să ajungă să fie mafiot. Să zicem că sunt derapaje istorice, totuşi trăim aceste derapaje de 27 de ani, asta după o perioadă şi mai sinistră de comunism. Dacă nu putem să avem încredere în stat, în ce putem avea încredere? De ce nu scăpăm de corupţie odată? Avem instituţii care ar trebui să facă asta. De ce sunt ţinute cu piciorul pe gât, cum este acum dosarul Belina, de ce acceptăm presiunile astea politice asupra statului de drept? Cred că la toate astea răspunsul vine de la noi. De ce îi acceptăm aşa? Trebuie să acţionăm. Trebuie să mergem peste ei şi să le spunem că hoţia, incompetenţa, corupţia, nepotismul nu au ce căuta în statul pe care îl finanţăm noi, pe care îl susţinem noi, pe care noi vrem să îl avem", a precizat tânărul.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Rezistenţii" din Piaţa Victoriei îi cheamă pe români alături de ei şi duminică, de la ora 19:00, în faţa Guvernului, într-un eveniment creat pe Facebook.

"Ne fură la benzină, la TVA, ne fură educaţia copiilor, ne fură sănătatea, pensiile, ne fură asfaltul şi şoselele, ne fură pădurile, ne fură munţii şi minele, ne fură apele, ne fură Dunărea cu insule cu tot, ne fură VIAŢA, ne fură TOT! Vor să ne fure şi dreptul la o justiţie liberă şi independentă! Români, ne-am săturat! Ne vrem viaţa înapoi! Vrem oameni competenţi la conducerea ţării. Fără penali în politică! Vrem justiţie liberă şi independentă, nu corupţie. Haideţi să ne apărăm drepturile! Cu cât suntem mai mulţi, cu atât suntem mai puternici!", se arată pe pagina evenimentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne