Xi Jinping cere armatei chineze “să fie pregătită de luptă“ şi “să nu se teamă de moarte”

Preşedintele chinez Xi Jinping
Preşedintele chinez Xi Jinping (Getty Images)

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat miercuri forţelor armate ale ţării să îşi îmbunătăţească abilitatea de a câştiga războaie şi de a-şi amplifica pregătirile pentru luptă reală.

El a ordonat tuturor nivelurilor din cadrul armatei să respecte instrucţiunile privind “îmbunătăţirea pregătirii militare şi a pregătirii pentru război”.

Xi, în vârstă de 64 de ani, considerat în mare parte ca cel mai puternic lider comunist de la Mao Zedong, a ordonat de asemenea soldaţilor să nu se teamă de greutăţi sau moarte, potrivit unui raport difuzat de televiziunea chineză de stat (CCTV).

Mii de soldaţi au stat în formaţie în cadrul unei întâlniri de mobilizare în Baoding, provincia Hebei, în timp ce Xi a dat ordinele.

Pe lângă faptul că este preşedinte ale Republicii Populare Chineze, Xi este şi preşedintele Comisiei Centrale Militare, care controlează forţele armate ale ţării.

De asemenea, Xi este şi secretarul general al Partidului Comunist Chinez.

Potrivit agenţiei chineze de ştiri de stat Xinhua, aceasta a fost prima dată când Comisia Centrală Militară a Chinei a desfăşurat o întâlnire de mobilizare pentru toate forţele armate.

Aparent, locul de desfăşurare al întâlnirii, la care Xi a participat în uniformă militară, a fost poligonul de tragere al unei unităţi din cadrul forţelor terestre ale Chinei. Alături de Xi s-au aflat de asemenea oficiali comunişti de rang înalt.

Peste 7.000 de ofiţeri militari şi soldaţi au ascultat discursul, în timp ce numeroase tancuri erau parcate în jurul lor.

Discursul de două minute al preşedintelui chinez a fost transmis în direct către soldaţii prezenţi în alte 4.000 de locaţii din China.

În acele locaţii erau forţe terestre, maritime şi aeriene precum şi o Forţă a Rachetelor, care a fost formată la 1 ianuarie 2016 pentru a administra cele 2.500 de rachete balistice pe care China susţine că le deţine.

În discursul de miercuri, Xi a cerut soldaţilor să-şi îmbunătăţească pregătirea militară şi de luptă şi să perfecţioneze pregătirea militară în comun, adăugând că soldaţii chinezi ar trebui să fie pregătiţi să lupte în orice moment.

De asemenea, Xi a cerut să se organizeze competiţii pe tema pregătirii militare şi a luptelor pentru publicul larg.

Forţele armate ar trebui să stăpânească abilităţile “de a fi capabile să lupte şi să câştige”, a adăugat liderul chinez.

Discursul lui Xi a fost susţinut pe fondul amplificării tensiunilor din Peninsula Coreeană, în special din cauza testelor nord-coreene de arme nucleare şi rachete balistice.

În acelaşi timp, într-o provincie chineză de la graniţa cu Coreea de Nord se observă un aflux de tancuri, soldaţi şi camioane militare ale armatei chineze, potrivit publicaţiilor Daily NK şi Daily Star.

Potrivit aceluiaşi raport, forţele Armatei de Eliberare a Poporului (AEP) şi-au comasat active militare în zona râului Tumen în oraşul Yanji, provincia Jilin, care se învecinează cu Coreea de Nord.

De asemenea, autorităţile chineze aparent au declarat localnicilor din apropierea graniţei nord-coreene: “Trump va lovi Coreea de Nord în Noul An. Ne pregătim pentru război în peninsulă”.

Dacă rapoartele media sunt corecte, atunci ele ar sugera că Beijingul – temându-se de cel mai rău scenariu – se pregăteşte pentru un război în Peninsula Coreeană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe