Wi-Fi-ul din casele dvs. ucide plante şi poate afecta copiii

.
. (Photos.com)

Un proiect de liceu a intensificat dezbaterea internaţională deja încinsă privind efectele negative pe care radiaţiile Wi-Fi le au asupra sănătăţii şi mediului înconjurător.

După 12 zile de expunere la radiaţii Wi-Fi generate de 2 routere, seminţele unei plante - creson de grădină - nu s-au mai dezvoltat, au murit sau au suferit mutaţii (prezentând defecte genetice ce nu existau înaintea testelor). Spre deosebire de acest eşantion, un grup de control de 200 de seminţe, cu aceleaşi condiţii dar plantate fără radiaţii Wi-Fi, au înflorit. Studiul a fost desfăşurat de un grup de tineri de la Liceul Hjallerup din Danemarca şi ştirea a ajuns în ziare în luna mai a acestui an.

În 2009, compania austriacă de asigurări de sănătate AUVA a publicat un studiu care lega Wi-Fi-ul de efecte negative asupra sănătăţii, incluzând cancer, reducerea fertilităţii, abilitate redusă de concentrare şi tulburări de somn. Studiul AUVA a concluzionat că niveluri de radiaţie cu mult sub limitele standard "acceptabile" pot să afecteze sistemul nervos central, sistemul imunitar şi sinteza proteinelor.

Efectele apar în majoritatea cazurilor în celulele metabolic active (celule în creştere), ceea ce înseamnă că există riscuri şi mai mari pentru copii.

Corpul foloseşte semnale electromagnetice pentru comunicarea între celule, organe şi ţesuturi. Undele electromagnetice de frecvenţă mare emise de router interferează cu comunicarea internă a corpului, provocându-ne probleme.

Multe şcoli din jurul lumii au adoptat politici anti-Wi-Fi şi multe ţări – Franţa, Canada şi India, de exemplu – au adoptat măsuri şi legi împotriva Wi-Fi. Uniunea Europeană a adoptat o rezoluţie anti-Wi-Fi în anul 2011.

Tehnologia Wi-Fi nu a fost testată înainte de lansarea ei în 1997, deoarece foloseşte o parte nelicenţiată a spectrului de frecvenţe radio.

Înainte, regulamentele privind siguranţa împotriva radiaţiilor se concentrau doar pe efectele radiaţiilor termice, conform website-ului electromagnetic-pollution.com. Astfel, radiaţiile Wi-Fi au fost etichetate sigure din moment ce acestea nu depăşeau nivelurile de radiaţii care ar putea cauza încălzire termică.

În SUA, cel mai ridicat nivel de radiaţii permis pentru telefoanele celulare este de 1,6 waţi pe kilogram. Raportul AUVA a arătat, totuşi, că problemele pot apărea la un nivel de 0,1 waţi pe kilogram.

Dacă doriţi să limitaţi expunerea copiilor dumneavoastră la Wi-Fi puteţi folosi aplicaţia de închidere automată a Wi-Fi (doar în cazul utilizatorilor Apple) sau blocaţi complet funcţia Wi-Fi.

Universitatea americană Duke a făcut public un dispozitiv care colectează radiaţiile Wi-Fi şi le transformă în electricitate.

Sistemul funcţionează pe principiul unei celule solare şi poate fi utilizată pentru a reîncărca bateriile telefoanelor celulare sau alte dispozitive electrice mici. De asemenea, sistemul poate fi folosit pentru a exploata energia provenită de la semnalele de satelit şi semnalele sonore.

Abilitatea de folosi aceste unde ar putea fi încorporată în telefoanele celulare pentru a le ajuta să se încarce fără o sursă de curent electric şi ar putea de asemenea să fie introdusă în tavanul unei camere pentru a capta undele Wi-Fi şi a le transforma în energie.