"West Ham, făcută din nou de râs de micuţii din România". Astra se califică în Europa League

"«Ciocănarii» suferă o nouă ruşine în faţa micuţei echipe din România". "«Ciocănarii» au fost umiliţi în faţa propriilor fani, joi seară, în timp ce oaspeţii au obţinut o victorie neaştepată şi au produs surpriza serii în Europa League”, notează publicaţia Goal.
(West Ham United FC/facebook)

Astra Giurgiu a reuşit o calificare senzaţională, joi seara, după ce a învins formaţia engleză West Ham United cu scorul de 1-0, la Londra, în manşa a doua din play-off-ului Europa League. Meciul din tur s-a terminat cu 1-1.

Echipa britanică a controlat prima jumătate de oră a meciului şi a avut două ocazii bune de gol. Mai întâi Calleri a scăpat singur cu portarul, dintr-o poziţie nesemnalizată de ofsaid, dar Lung jr. l-a blocat, salvând un gol iminent. Lung a intervenit salvator în min. 15, la şutul lui Obiang, de la 24 metri, respingând de la rădăcina barei.

Campioana României a reuşit un joc prin care i-a ţinut departe pe ''ciocănari'' de poarta proprie, iar pe finalul primei reprize a dat lovitura pe contraatac: Săpunaru a interceptat o minge în faţa lui Burke, Daniel Niculae l-a găsit excelent pe Filipe Teixeira, care a marcat cu un şut din unghi (45).

În repriza secundă, Lung a apărat foarte bine. Acesta a reţinut cu siguranţă mingea expediată cu capul de Ogbonna (52) şi apoi a respins senzaţional reluarea lui Calleri (54). Portarul Astrei a intervenit miraculos, cu piciorul, la mingea trimisă de Fletcher din marginea careului mic (73). Lung s-a remarcat şi la lovitura liberă executată de Valencia (77). O nouă intervenţie a lui Lung jr. a avut loc în minutul 81, la şutul lui Fletcher din marginea careului. Byram (88) a reluat şi el destul de periculos, dar balonul a ocolit poarta.

Astra a avut doar acţiuni sporadice, în general nefinalizate la poarta lui Randolph, dar a obţinut o calificare splendidă.

Acesta este al doilea an consescutiv când giurgiuvenii au eliminat din cupele europene pe West Ham United, după ce în stagiunea precedentă Astra a reuşit un egal la Londra, 2-2, învingând cu 2-1 pe teren propriu în turul al treilea preliminar.

România va avea două reprezentante în grupele Europa League - Steaua este a doua echipă -, după ce anul trecut nu am avut niciuna în grupele cupelor europene.

Au evoluat echipele

West Ham: 1. Darren Randolph — 22. Sam Byram, 2. Winston Reid (căpitan), 21. Angelo Ogbonna, 32. Reece Burke (19. James Collins, 88) — 4. Haavard Nordtveit (11. Enner Valencia, 46) — 17. Gokhan Tore, 14. Pedro Obiang, 8. Cheikhou Kouyaté, 30. Michail Antonio — 28. Jonathan Calleri (24. Ashley Fletcher, 61). Antrenor: Slaven Bilic.
Rezerve neutilizate: 13. Adrian — 35. Reece Oxford, 52. Mărcuş Browne, 55. Grady Diangana.

Astra: 1. Silviu Lung jr — 22. Cristian Săpunaru, 4. Fabricio, 2. Geraldo Alves, 13. Junior Morais (căpitan) — 31. Alexandru Ioniţă (77. Alexandru Stan, 75), 20. Florin Lovin (11. Daniel Florea, 88), 8. Takayuki Seto, 80. Filipe Teixeira — 21. Daniel Niculae (15. Cristian Oros, 57), 10. Denis Alibec. Antrenor: Marius Şumudică.
Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilaş — 6. Mădălin Răileanu, 96. Silviu Balaure, 14. Romario Moise.

Arbitru: Manuel Graefe; arbitri asistenţi: Mike Pickel, Holger Henschel; arbitru de rezervă: Harm Osmers (Germania)
Delegat UEFA: Aristeidis Stavropoulos (Grecia), observator UEFA pentru arbitri: Darko Ceferin (Slovenia)
Cartonaşe galbene: Reid (28), Junior Morais (54), Lung (69), Collins (90), Antonio (90 1), Byram (90 2).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport