Washingtonul pare să fie în pragul unui „război civil”, avertizează un fost parlamentar german

Willy Wimmer
Willy Wimmer (Captură Imagine)

Un fost politician german care a lucrat alături de cancelarul Angela Merkel a avertizat că SUA pare să fie în pragul unei prăbuşiri după alegerea preşedintelui Donald Trump, din moment ce establishment-ul politic poartă un război împotriva acestuia.

Fostul parlamentar german din Uniunea Creştin Democrată (CDU) a cancelarului Merkel a afirmat că este ca şi cum americanii nu îl lasă pe noul lider să îşi facă treaba.

Discutând cu RT, Wimmer a susţinut că împotriva lui Trump şi-au unit eforturile atât establishment-ul democrat cât şi unii membri ai Partidului Republican.

De asemenea, Wimmer a explicat că establishment-ul american nu este încântat nici de planurile miliardarului de a repara relaţiile cu omologul său rus Vladimir Putin.

El a precizat: „Când te uiţi la situaţia din Washington, cred că ei – cei care au pierdut alegerile – nu doresc să îl accepte pe noul preşedinte al cărui nume este Trump”.

„Ceea ce se întâmplă în Washington pare să fie începutul unui război civil.”

Wimmer a adăugat că nu există „nicio ostilitate [între Rusia şi Europa], ostilitatea este organizată într-o manieră artificială, în acelaşi mod în care sunt organizate ostilităţile de acum împotriva lui Trump”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe