Voiculescu: Vai de ţara asta! Nu îmi pot închipui lichele mai mari ca cele ajunse acum în fruntea ţării ăsteia

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Stirile ProTV)

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu s-a arătat revoltat de asaltul final dat Codului de Procedură Penală luni seară, în Parlament, de coaliţia PSD-ALDE. Odată intrate în vigoare, noile prevederi vor face din România ceea ce mulţi au numit un adevărat "Paradis al infractorilor".

"Vai de ţara asta! Nu îmi pot închipui lichele mai mari ca cele ajunse acum în fruntea ţării ăsteia. Fiecare dintre ei este vinovat. Fiecare parlamentar, fiecare primar, fiecare membru de partid, fiecare dintre cei care ar fi putut face ceva şi n-au făcut. Fiecare este vinovat şi sper ca într-o zi să plătească. În faţa noastră, în faţa cunoscuţilor care mai au o fărâmă de minte, în faţa propriilor membri ai familiei care mai au o fărâmă de bun simţ, în faţa victimelor infractorilor pe care îi scapă sau îi avantajează acum şi în faţa propriilor copii care poate vor fi mai puţin nemernici decât ei. Vai de ţara asta pe mâna cui a ajuns. Nătărăi şi nemernici", a declarat Vlad Voiculescu.

În opinia fostului ministru, dacă mai este cineva în PSD sau ALDE care "are minte în cap şi inima la locul ei", acum trebuie să iasă în faţă.

"Ce va urma? Asta va depinde de noi. Mai mult decât de ei. De fiecare dintre noi", a subliniat Vlad Voiculescu.

Tehnocratul a amintit de vorbele unui om care a trăit şi a pătimit mult în vremuri mai rele ca astea şi i-a invitat pe români să găsească asemănările cu situaţia prezentă de la noi:

"Trei fenomene ale timpului: invazia verticală a barbarilor, domnia proştilor, trădarea oamenilor cumsecade.

Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere.

Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice şi tuturor regulilor politice fac prostii, ca nişte ignoranţi ce se află.

Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi.

(Părintele Nicolae Steinhardt - Paris 1937)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne