Vlad Voiculescu: PSD dă acum lovitura de graţie tuturor bolnavilor din ţară [video]

Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş a fost tocat mărunt de PSD în campanie că "nu ieftineşte medicamentele românilor". Ajuns la guvernare, PSD le dă o lovitură de graţie tuturor bolnavilor din ţară, a tras un semnal de alarmă fostul ministru Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Deşi pesediştii s-au bătut cu pumnul în piept că vor ieftini medicamentele românilor imediat după preluarea guvernării, nu numai că nu au făcut-o, dar acum au dat o nouă lovitură de graţie tuturor bolnavilor din ţară, şi-a exprimat nemulţumirea, pe pagina sa de Facebook, fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

"Vă mai amintiţi minciunile PSDragnea din campanie? Despre mine şi despre Guvernul de tehnocraţi care "nu ieftinesc medicamentele românilor"... şi cum o să le ieftinească PSD cât ai zice... "ţeapă"? Vă mai amintiţi cum îl ameninţa pe Dacian Cioloş în Parlament? Ei bine... aruncaţi o privire pe Monitorul Oficial", a declarat Vlad Voiculescu.

Era septembrie 2016. De la înălţimea tribunei Parlamentului, preşedintele PSD Liviu Dragnea îi cerea "ferm" premierului de atunci, Dacian Cioloş, să dispună "imediat" emiterea ordinului care permite micşorarea preţului la medicamente.

A urmat Hotărârea de Guvern 800/2016 emisă de Guvernul Cioloş care prevedea ieftinirea medicamentelor de la 1 aprilie 2017.

Nu a mai apucat însă să fie aplicată pentru că a fost abrogată, la finele lui martie 2017, de ministrul PSD al Sănătăţii, Florin Bodog, care a reiterat atunci intenţia PSD de a ieftini medicamentele care şi-au pierdut patentul (inovative) cu cel putin 35%, aşa cum prevede programul său de guvernare - cu alte cuvinte a aruncat la coş reforma tehnocraţilor în domeniu.

"Acum, PSD dă lovitura de graţie tuturor bolnavilor din ţară", a atras atenţia tehnocratul Vlad Voiculescu.

Mai exact, Florin Bodog a dat un ordin de ministru, publicat în Monitorul Oficial pe 16 iunie, prin care a amânat din nou ieftinirea medicamentelor compensate până pe data de 1 ianuarie 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne