Vlad Voiculescu: Atât de multă prostie cruntă la pachet cu aroganţă criminală... e pur şi simplu prea mult!

Secretarul de stat responsabil cu politica medicamentului dă dovadă de o prostie cruntă la pachet cu aroganţă criminală, a acuzat fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii Vlad Voiculescu, care a rămas perplex când a auzit declaraţia demnitarului pe tema listei medicamentelor esenţiale.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu şi-a exprimat indignarea miercuri, pe pagina sa de socializare, faţă de modul în care secretarul de stat responsabil cu politica medicamentului, Dan Octavian Alexandrescu, înţelege să abordeze problemele din domeniul pe care îl coordonează.

"Mesajul de mai jos l-am primit ieri. Nu este zi să nu primesc măcar un mesaj de tipul ăsta. Cel din fotografie este secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii responsabil cu politica medicamentului. Din 2017 încoace", a declarat Vlad Voiculescu.

Mesaj
Mesaj (Vlad Voiculescu)

Secretar de stat
Secretar de stat (Vlad Voiculescu)

"Tânărul de 36 de ani care mi-a scris caută Cisplatin... unul dintre medicamentele din Lista Medicamentelor Esenţiale, listă care a fost eliminată din legislaţie de PSD-ALDE (feat. Bodog) în 2017. Tot ieri a fost şi o dezbatere la Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor despre disponibilitatea medicamentelor. Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, spune - şi citez din relatările doamnei Rozalina Lăpădatu - aşa: Medicamente esenţiale. Ce înseamnă asta? Pentru noi ca stat toate cele decontate sunt esenţiale. Lista Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii e discutabilă", a precizat Vlad Voiculescu.

Declaraţia secretarului de stat l-a lăsat pe fostul ministru al Sănătăţii perplex.

"Lista OMS este discutabilă... lista OMS este discutabilă... Nu ştiu cum să formulez elegant... este vorba despre un medic... dar atât de multă prostie cruntă la pachet cu aroganţă criminală... e pur şi simplu prea mult. E pur şi simplu îngrozitor de greu de înghiţit aşa ceva. Apoi, culmea, acelaşi secretar de stat recunoaşte că anterioara legislaţie a preţului propunea ca medicamentele esenţiale să primească un preţ mai mare şi îşi argumentează crima (pentru că asta este: crimă) spunând că tehnocraţii nu au făcut calcule, nu au fost studii de impact", a afirmat Vlad Voiculescu.

În acest context, fostul ministru l-a poftit pe demnitar şi pe toţi colegii săi:

1. Să citească nota de fundamentare. Era datoria lor, şi cititul e mai important ca vorbitul, chiar şi când eşti demnitar!

2. Să verifice www.medicamente-lipsă.ro - pentru demnitari ca dânsul am făcut sistemul acesta de raportare - ca să nu mai poată să spună că nu au ştiut!

3. Îl poftesc să facă un studiu de impact cu ce a însemnat eliminarea de către PSD-ALDE şi Ministerul din care dumnealui făcea parte a listei medicamentelor esenţiale.

4. Îl poftesc să facă nişte "calcule", cum spune, asupra vieţilor pierdute, asupra disperării sutelor de oamenii care sunt nevoiţi să strângă bani pe Facebook şi să apeleze la români din străinătate pentru a îşi cumpăra medicamentele.

"Domnul secretar de stat Dan Octavian Alexandrescu are deja realizări importante la Ministerul Sănătăţii: eliminarea listei medicamentelor esenţiale (feat. Bodog), ignorarea pentru vreo 6 luni a crizei imunoglobulinelor, minţirea în faţă a medicilor şi a pacienţilor, achiziţia prin Unifarm a unei cantităţi enorme de imunoglobulină care nu poate fi folosită, şi cu siguranţă multe altele pe care încă nu le-am aflat. Adunăm la toate acestea aroganţa şi cinismul de mai sus şi probabil este un bun candidat de ministru PSD. Asta dacă nu cumva trece la ALDE. Dacă nu o să iasă, măcar manager de spital sau ceva şef de judeţ...", a subliniat Vlad Voiculescu.

În finalul postării sale, tehnocratul a explicat că medicamentul numit Cisplatin este folosit în tratamentul mai multor tipuri de cancer (tumori testiculare, tumori ovariene, tumori ale vezicii urinare, tumori epiteliale la nivelul capului şi gâtului, cancer pulmonar şi cancer de col uterin).

"Nu este prima dată când Cisplatin lipseşte din spitale şi nu este prima dată când pacienţi sunt trimişi să îşi caute singuri medicamentele. Tânărul de 36 de ani va primi astăzi medicamentul. Când am scris data trecută despre criza Cisplatinului, Silvia Coman, medic şi supravieţuitor în lupta cu cancerul a strâns donaţii în conturile asociaţiei, s-a urcat în maşină şi a cumpărat medicamente pentru câţiva pacienţi. Ultimele merg la tânărul de mai sus. Mai departe... Dumnezeu cu mila... că tot suntem un popor creştin, cel puţin în declaraţii", a conchis Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne