Vlad Ţurcanu: Preşedintele Nicolae Timofti a fost şantajat pentru a desemna un anumit candidat ca premier

Fostul purtător de cuvânt al preşedintelui, Vlad Ţurcanu a confirmat, în cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7, că şeful statului a fost şantajat în toată această perioadă.
Vlad Ţurcanu, fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti
Vlad Ţurcanu, fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti (curentul.md)

Vlad Ţurcanu, fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti, a confirmat că şeful statului a fost ameninţat că li se va întâmpla ceva rău celor doi fii ai săi, în cazul în care nu acceptă o anumită candidatură la funcţia de prim-ministru, relatează UNIMEDIA.

„I s-a impus o candidatură şi i s-a sugerat, de către cine nu ştiu, că nu se vor întâmpla lucruri bune cu cei doi fii ai domniei sale, că sunt urmăriţi. Acum ceva timp pe unul dintre ei l-am văzut în R. Moldova”, a menţionat Vlad Ţurcanu.

Fiind întrebat dacă se referea la candidatura lui Vlad Plahotniuc, fostul purtător de cuvânt al preşedintelui Timofti a confirmat acest lucru.

Potrivit lui Vlad Ţurcanu, au fost făcute încercări de a-l convinge pe şeful statului să ofere mai multe detalii, însă Nicolae Timofti a refuzat pe motiv că declaraţiile politice trebuie să aibă acoperire, astfel că Timofti a „oferit informaţii despre acest incident atâta cât a crezut că este necesar. Nu cunosc prea multe. Mai multe detalii a oferit probabil ambasadorilor. Preşedintele le-a descris şi unele detalii”, a subliniat Ţurcanu.

Amintim că în cadrul unei întâlniri avute de preşedintele Nicolae Timofti cu ambasadori acreditaţi la Chişinău, acesta a mărturisit că a fost ameninţat dacă nu îl desemnează pe oligarhul Vladimir Plahotniuc, din partea Partidului Democrat, în calitate de prim-ministru.

Au urmat două refuzuri din partea şefului statului în ceea ce priveşte candidatura lui Plahotniuc, după care a fost desemnat Pavel Filip, tot din partea PD. Ulterior Guvernul Filip a fost investit la 20 ianuarie într-un timp record de 35 de minute. Tot în aceeaşi zi, la miezul nopţii a avut loc şi ceremonia de depunere a jurământului la Preşedinţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe