Vlad Cosma, plecat şi el din România în timp ce era aşteptat la DNA

Duminică seara, Vlad Cosma a detonat "bomba" unor înregistrări menite să compromită credibilitatea DNA. Două zile mai târziu, sora acestuia anunţă că fostul deputat este plecat din ţară şi nu se va prezenta la sediul instituţiei anticorupţie, unde fusese convocat.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Autor al unui uriaş scandal ce a lovit în plin instituţia condusă de Kovesi, fostul deputat PSD Vlad Cosma nu se va prezenta la sediul DNA Ploieşti, unde a fost citat să apară ca martor într-un dosar de corupţie. Anunţul a fost făcut de sora acestuia, deputatul PSD Andreea Cosma, care a precizat că fratele său este plecat din ţară, relatează Hotnews.

Vlad Cosma va fi audiat când se va întoarce sau prin videoconferinţă, a dat asigurări Andreea Cosma.

Fostul deputat Cosma era aşteptat să se prezinte, marţi, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiat ca martor într-un dosar. Informaţia a fost făcută publică de procurorul şef al DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, Lucian Onea, luni, într-o conferinţă de presă. Onea a remintit în cadrul conferinţei de presă că Vlad Cosma este implicat în mai multe dosare instrumentate la nivelul DNA Ploieşti, social-democratul având în aceste cauze penale "diverse calităţi".

Reamintim că duminică, posturile Antena 3 şi RTV au prezentat o serie de înregistrări audio ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul-şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Onea Lucian, cu inculpatul Vlad Cosma, despre modul în care au ajuns mai mulţi procurori să fie promovaţi şi cum au falsificat probe în cazul mai multor oameni politici.

În replică, DNA a acuzat că deputatul PSD a prezentat denaturat situaţia folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal. Mai mult, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul lui Vlad Cosma le-au cerut procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său, Mircea Cosma. Detalii aici.