Vîntu, protagonistul unui nou dosar cu greutate. I-ar fi dat mită lui Tăriceanu prin Bogdan Olteanu [surse]

Nici nu a fost bine condamnat în dosarul Petromservice, că a venit din nou în faţa procurorilor anticorupţie - Sorin Ovidiu Vîntu este cercetat acum într-un nou dosar în care apar alte nume grele.
Sorin Ovidiu Vintu
Sorin Ovidiu Vintu (Epoch Times România)

În prezent cazat la Penitenciarul Rahova, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus joi, cu o autospecială, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat într-un nou dosar de corupţie.

Controversatul om de afaceri, proaspăt condamnat la şase ani şi două luni închisoare cu executare în dosarul falimentării companiei Petromservice, a venit la DNA în legătură cu un memoriu pe care l-a înaintat procurorilor.

Vîntu ar fi cercetat pentru cumpărare de influenţă după ce i-ar fi promis unui politician un milion de euro pentru ca acesta să intervină în sprijinul său, au declarat surse judiciare pentru News.ro.

Potrivit Digi24, în dosar sunt vehiculate numele lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, care se pare că ar fi fost destinatarul milionului de euro, şi al lui Bogdan Olteanu, viceguvernator al Băncii Centrale a României, care ar fi fost intermediarul mitei.

Pentru ce erau bani? Se pare că pentru a-l numit pe jurnalistul Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

"Vîntu chiar i-ar fi denunţat pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi pe viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, cărora le-ar fi dat mită 1 milion de euro! Dacă are şi inregistrări audio-video din momentul în care a dat banii, aşa cum spune legenda, i-a terminat! Vîntu n-a dat nimănui nimic fără "asigurare"... Unii mai spun că la acest dosar ar mai exista un denunţ", a scris jurnalista Ondine Gherguţ pe contul său de Facebook.

Reacţia lui Tăriceanu

"După "ştirea" lansată în spaţiul public, conform căreia aş fi implicat într-un nou dosar instrumentat de DNA, am primit foarte multe solicitări din partea jurnaliştilor pentru a-mi spune punctul de vedere.

1. Nu comentez zvonuri.

2. Presupunând că într-adevăr numele meu e menţionat într-un fel sau altul în denunţul vreunui arestat, condamnat, anchetat, suspect, inculpat etc, aştept ca, o dată cu apropierea alegerilor, mai mulţi arestaţi, condamnaţi, anchetaţi, suspecţi, inculpaţi etc să facă denunţuri împotriva mea, pentru a obţine promisiunea procurorilor DNA că vor avea parte de un tratament mai indulgent în faţa Legii şi vor rămâne cu banii furaţi, eventual. După ce se va aduna un număr de denunţuri măcar cu două cifre, voi da următorul răspuns pentru toate înscenările:

"Oricât aş fi eu de vânat de DNA, ALDE va fi partid parlamentar după alegeri. Băsescu, atunci când era la apogeul puterii sale, a făcut numeroase eforturi de a mă elimina din fruntea Guvernului şi din politică. N-a reuşit, pentru simplul motiv că în toată activitatea mea NU există fapte de corupţie."

Reacţia lui Liviu Mihaiu

1. Mă bucur că am fost guvernatorul Deltei Dunării (DD) timp de aproape cinci luni (2008-2009) şi că printre măsurile pe care le pot pune pe masă azi sunt: interzicerea vânătorii, regulamentul de urbansim şi construcţii in DD, interzicerea pescuitului la sturion sau asaltul fără precedent asupra braconierilor.

2. NU am ştiut şi nici participat la acea pretinsă tranzacţie pe spezele numirii mele ca guvernator.

3. Probabil că am fost un foarte bun pretext pentru fostul mogul pentru a-l avea (şi) pe şeful Camerei Deputaţilor la mână.

4. Dacă e să intrăm in alt registru, sunt "onorat" că "transferul" meu a avut o asemenea cotă, dar sunt ingrozit că unul dintre cei mai buni/oneşti guvernatori ai DD [mă iertaţi :)], a ajuns in fruntea DD printr-un asemenea act de corupţie la un asemenea nivel..

5. Nimeni dintre cei implicaţi in acest scandal "sud-american" NU m-a sunat vreodată să-mi ceară ceva! Pentru simplul motiv că astea au fost condiţiile pe care le-am pus guvernului Tăriceanu pentru a accepta postul.

6. Justiţia să-şi facă (toată) datoria!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne