Vin alegerile! Dragnea vrea să elimine 102 taxe de la 1 ianuarie

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că partidul său vrea să elimine, prin lege, nu mai puţin de 102 taxe nefiscale.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Social-democraţii intenţionează să depună luni, la Parlament, un proiect de lege care vizează eliminarea a nu mai puţin de 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie, a anunţat duminică în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Mâine voi depune la Parlament, împreună cu colegii mei, un proiect de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale care înseamnă mai puţină birocraţie şi mai mulţi bani pentru cetăţeni. Dincolo de banii pe care îi cheltuie românii, cel mai rău lucru este umilinţa la care sunt supuşi, nervii cu care se încarcă fiecare român când trebuie să plătească o taxă.

Am decis, împreună cu colegii mei, să nu mai aşteptăm marea debirocratizare mult trâmbiţată de tehnocraţi. Nu vrem să aşteptăm ca aceste taxe să existe nici anul viitor, mâine vom depune la Parlament şi avem convingerea ca vom găsi în parlament destulă susţinere astfel încât de la 1 ianuarie aceste taxe să nu existe", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Printre taxele pe care social-democraţii vor să le elimine se numără timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.