Vierme bizar vomită o trompă ciudată pentru a-şi înhăţa mâncarea

Coral
Coral (pixabay)

Chiar dacă vă gândiţi că le-aţi văzut pe toate, ei bine, nu este chiar aşa mai ales când vine vorba de regatul animalelor. În acea lume, creaturile ciudate ale oceanului sunt deseori cele mai diferite, conform Business Insider.

Pe Internet a apărut un material video cu un vierme marin cu adevărat bizar care aparent îşi vomită intestinele, intrigând şi uneori dezgustând internauţii.

Creatura pare să fie un vierme cu trompă sau vierme cu aspect de panglică, explică Kyle Hill de la Nerdist. O traducere prin Google Translate a descrierii videoclipului din limba tailandeză în engleză pare să indice acelaşi lucru.

Materia albă care iese din vierme este de fapt trompa sa, pe care o foloseşte pentru a se hrăni. Chiar aşa, acea structură ciudată sub formă de rădăcină care este vomitată de vierme are rolul de a aduce mâncarea în stomacul creaturii. Raci, peşti, melci şi alţi viermi – orice este bun (în funcţie de tipul şi mărimea viermelui).

Cât timp viermele nu trebuie să mănânce, trompa rămâne într-un compartiment în stomacul viermelui. Dar după ce viermele simte apropierea prăzii, muşchii săi se contractă rapid, forţând intrarea unui lichid în membrană şi aruncând trompa în afară printr-un orificiu al capului său.

Trompa apoi înhaţă hrana şi o duce în stomacul viermelui, susţine Business Insider.

Încercând să descrie trompa viermelui, Hill a declarat că este “ca şi cum ai avea o mănuşă de cauciuc în interiorul feţei şi pe care o poţi forţa să iasă în afară suflând în ea.”

În ciuda faptului că este ciudat, viermele surprins în materialul video de pe Internet este şi mai special. Nu numai că trompa sa poate fi aruncată direct asupra prăzii, dar această trompă se răspândeşte precum rădăcinile unui copac – având chiar forma unei mâini. Doar specia Gorgonorhynchus a viermelui cu aspect de panglică are o trompă de acest gen, fiind astfel distinct şi identificabil, susţine Hill.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură