Viena reduce alocaţiile copiilor cetăţenilor austrieci care locuiesc în străinătate

Sebastian Kurz
Sebastian Kurz (John Macdougall/AFP/Getty Images)

Partidul de guvernământ al Austriei a anunţat intenţia de a reduce alocaţiile plătite copiilor cetăţenilor austrieci care locuiesc în străinătate, măsură ce ar putea fi considerată ilegală de Uniunea Europeană.

Coaliţia de guvernare formată din conservatori şi extrema dreaptă a anunţat acest proiect în cadrul întâlnirii de cabinet ce a avut loc într-un castel în apropiere de Slovenia.

Aceasta doreşte să impună reguli mai stricte austriecilor care pretind alocaţii pentru copiii lor care locuiesc într-o ţară unde costul de trai este mai redus.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi liderul Partidului Libertăţii, Heinz-Christian Strache, au declarat că vor avansa cu planurile de reducere a cheltuielilor, adăugând că sunt convinşi că această modificare nu încalcă regulile UE care interzic discriminarea.

Kurz a afirmat că un document comandat de guvern “arată în mod clar că este posibil din punct de vedere juridic să se ia aceste măsuri”, precizând că “am pregătit bine această mişcare”.

Cancelarul a afirmat: “Există o nedreptate inclusă în sistem ca, pentru doi copii care nici măcar nu locuiesc în Austria, ci în România, aproximativ 300 de euro să fie transferaţi lunar în România, acea sumă reprezentând aproape salarul mediu de acolo”.

“Plăţile variază în funcţie de vârstă şi numărul copiilor, dar încep de la aproximativ 114 euro pe lună pentru un singur copil."

“Vom lua o decizie în Cabinet astfel încât plăţile privind alocaţiile copiilor să nu fie făcute în străinătate în aceeaşi măsură ca înainte”.

Kurz a adăugat că ajustarea plăţilor in funcţie de costul local de trai va duce la economisirea a peste 100 milioane de euro pe an.

Guvernul austriac a afirmat că va obţine 2,5 miliarde de euro în economii în acest an prin această măsură.

De asemenea, Kurz a afirmat că această modificare va fi făcută repede pentru că reducerea alocaţiilor este o politică uşor de pregătit.

Planul face parte dintr-o agendă guvernamentală mai amplă care include reducerea taxelor, reducerea beneficiilor refugiaţilor şi restricţionarea accesului la multe dintre serviciile sociale a noilor imigranţi pe o perioadă de 5 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe