Victorie dificilă, dar minunată a Simonei Halep. A depăşit-o pe Maria Şarapova

În turneul de la Roma, se reeditează finala de anul trecut, după ce au învins în semifinale Simona Halep şi Elina Svitolina.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)

Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 3.351.729 dolari, după ce a trecut cu scorul de 4-6, 6-1, 6-4 de rusoaica Maria Şarapova (locul 40 WTA), într-o partidă care a durat două ore şi 23 minute.

Începutul setului unu a fost echilibrat, ambele jucătoare jucând la break primele şase ghemuri. Apoi Şarapova a câştigat setul cu 6-4.

În setul doi, după o intervenţie inteligentă pe teren a antrenorului Darren Cahill, Simona a fost mai sigură pe ea, a servit mult mai bine câştigând cu 6-1.

În decisiv, Simona a profitat de faptul ca a fost mai rezistentă din punct de vedere fizic, a fost focusată pe momentele cheie mai importante şi agresivă.

Constănţeanca primeşte astfel 585 de puncte WTA, şi un premiul financiar de 253.425 euro.

De asemenea, datorită punctelor acumulate, revine în fruntea clasamentul sezonului 2018: 3285 de puncte faţă de 3130 Wozniacki.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport