Viaţa actorului Robin Williams: veselă în filme, dramatică în realitate

Robin Williams.
Robin Williams. (captură)

Robin Williams a reuşit să impresioneze foarte mulţi oameni cu talentul său. După dispariţia sa tragică, mii de persoane i-au adus un omagiu geniului său comic, dar şi generozităţii de care a dat dovadă.

Îndrăgitul actor a cunoscut succesul pe micul şi marele ecran şi avea milioane de admiratori, însă fără ca cei cărora le aducea bucurie să ştie, a trecut şi prin perioade de depresie şi s-a luptat cu alcoolul şi drogurile. Luni, 11 august 2014, a fost găsit decedat în reşedinţa sa din California la puţin timp după ce acesta împlinise 63 de ani.

Autorităţile americane au anunţat marţi că actorul s-a sinucis, prin asfixiere, spânzurându-se cu o curea. Anchetatorii au mai găsit tăieturi pe încheietura mâinii sale stângi şi un briceag în apropierea cadavrului.

Starul american a avut o viaţă personală "ca în filme", confruntându-se cu numeroase probleme pe perioada celor trei căsătorii ale sale. În tinereţe, a fost căsătorit cu Valerie Velardi, care l-a impulsionat să intre în afaceri de comedie, ceea ce l-a dus la primul său mare spectacol de succes cu rolul Mork. Din primul mariaj, actorul a avut un fiu, pe Zachary. După despărţirea de prima sa soţie, acesta s-a căsătorit cu filipineza Marsha Garces, fosta dădacă a fiului său Zachary, cu care a avut o fiică, Zelda, şi încă un fiu, Cody.

Eşecul mariajului cu Marsha Garces l-a lăsat lefter. Robin Williams a plătit, în cinci ani, 32 de milioane de dolari numai ca pensii alimentare, divorţul de Marsha marcând începutul decăderii actorului. Pentru a supravieţui şi-a luat o slujbă la televiziune, aceasta fiind departe de poziţia sa de monstru sacru.

În opinia unor cunoscuţi, actorul ar fi cheltuit o parte din banii câştigaţi pe droguri şi alcool, iar acest stil de viaţă ar fi dus la instalarea depresiei.

Ulterior, Robin Williams s-a căsătorit cu Susan Schneider, care l-a îngrijit după ce a suferit o intervenţie pe cord în 2009. În momentul în care a decis să se sinucidă, actorul suferea de primele simptome ale maladiei Parkinson, anxietatea şi depresia, a declarat aceasta într-un comunicat dat publicităţii joi. De asemenea, a mărturisit că actorul nu era pregătit să "facă publică" lupta sa contra maladiei Parkinson.

"Sperăm, după moartea tragică a lui Robin, că alţii vor găsi forţa de a căuta îngrijire medicală şi sprijinul de care au nevoie în luptele pe care trebuie să le poarte, să demonstreze mai puţină teamă", a mai scris aceasta în comunicat.

Celebrul actor american nu şi-a ascuns problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă de 20 de ani, a recidivat în anul 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul "Marele alb". Ulterior, Williams s-a internat într-o clinică specializată.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului interpretat în serialul de televiziune "Mork and Mindy" şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul "Good Will Hunting". Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din "Bună dimineaţa, Vietnam", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Regele pescar". Recent, actorul a jucat în "The Crazy Ones", dar serialul a fost anulat de producători după numai un sezon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură