"Veşti bune pentru clientela PSD-ALDE": Vicepremierii lui Dragnea primesc propria curte de demnitari şi consilieri

Dorinţa preşedintelui PSD Liviu Dragnea de a controla şi mai bine ce se întâmplă la Palatul Victoria îi va costa pe români alte 8 milioane de lei pe an, a remarcat Alin Cristian Mituţa, fostul şef al Cabinetului Cioloş.
Mihai Tudose(Seful Guvernului Romaniei), (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
03.01.2018

Anul nou a venit cu veşti bune pentru clientela PSD-ALDE: vicepremierii liderului PSD, Liviu Dragnea, puşi să supravegheze activitatea premierului Mihai Tudose primesc fiecare propria curte de demnitari şi consilieri, a atras atenţia miercuri, pe pagina sa de socializare, fostul şef al Cabinetului tehnocrat, Alin Cristian Mituţa.

"Fiecare [vicepremier - n.r.] va putea să îşi numească propriii secretari de stat şi consilieri de stat iar fiecare dintre aceştia îşi va alege la rândul său echipe de 3-4 consilieri. Dintr-o lovitură de OUG se mai creează pe lângă cei 135 de secretari de stat deja existenţi (probabil record în Europa) încă aproximativ 20 de posturi de demnitari (secretari şi consilieri de stat) şi vreo 80 de posturi de consilieri ai acestora", a declarat Mituţa.

Fost şef al Cabinetului Cioloş a subliniat că toată această operaţiune va costa undeva la 8 milioane de lei pe an adică aproape 2 milioane de euro "plătiţi, bineînţeles, din buzunarul românilor".

"Utilitatea acestora: de a controla Guvernul şi a raporta către Partid şi către Lider orice mişcări din Palatul Victoria", a conchis Mituţa, adăugând hashtag-ul #statulcapturat.

Reamintim că Guvernul Tudose a adoptat, la final de an, o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia viceprim-miniştrii vor avea propriul aparat de lucru - o structură fără personalitate juridică, finanţată prin bugetul Secretariatului General, unde îşi vor desfăşura activitatea secretari şi consilieri de stat.

Executivul şi-a argumentat decizia de a adopta un OUG în acest sens invocând:

1. Caracterul deosebit de complex al activităţii Guvernului, ce rezultă din multitudinea şi anvergura obiectivelor din Programul de Guvernare, aprobat de Parlament.

2. Necesitatea asigurării tuturor pârghiilor necesare membrilor Guvernului pentru îndeplinirea atribuţiilor legale în consens cu interesul naţional.

3. Necesitatea stabilităţii măsurilor care să permită desfăşurarea în cele mai bune condiţii a activităţii la nivelul centrului Guvernului, prin organizarea aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului în cadrul aparatului de lucru al Guvernului.

4. Faptul că neadoptarea măsurilor propuse are consecinţe negative asupra activităţii la nivel guvernamental.

5. Faptul că aceste aspecte vizează interesul public şi constituie situaţii de urgenţă şi extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor