USR acuză o nouă "aberaţie economică" a guvernării PSD

Mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat este o măsură care "ascunde minciuna PSD referitoare la creşterea salariilor", iar ultima declaraţie pe această temă a ministrului de Finanţe este o aberaţie, susţine purtătorul de cuvânt al USR.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Declaraţia ministrului Finanţelor, Ionuţ Mişa, privind salariile din mediu privat, "este o aberaţie economică", a afirmat purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna.

"Declaraţia conform căreia companiile private ar trebui să mărească automat salariile la recomandarea ministrului este o aberaţie economică. Ştim foarte bine că în realitate lucrurile nu funcţionează aşa şi că foarte posibil ca salariile, de fapt că salariile cele mai mici sunt în risc de a scădea. Această manevră continuă lupta pe care PSD a declanşat-o cu mediul economic", a declarat Barna, preluat de Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit deputatului, mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat este o măsură care, de fapt, "ascunde minciuna PSD referitoare la creşterea salariilor".

"În realitate vorbim doar de o creştere pe hârtie de 23% prin această mutare a contribuţiilor. PSD nu ştie cum să ascundă faptul că nu are resurse să mărească salariile conform legii salarizării unice şi atunci prin această găselniţă se încearcă confuzarea populaţiei", a susţinut Barna.

Reamintim că ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a anunţat marţi că patronii de firme vor fi obligaţi, printr-o măsură tranzitorie, să menţină la un anumit nivel salariul brut, ca urmare a transferului asigurărilor din sarcina angajatorului în cea a angajatului. Ministrul a mai precizat că Guvernul va da o dispoziţie legală care va obliga angajatorul, chiar şi cel din mediul privat, să menţină un anumit nivel al salariului brut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne